02 / 05 / 2024

malzeme

malzeme

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

İnşaat malzeme fiyatları düşüşe geçti! Demir fiyatlarında dev indirim! İşte 1 ton demirin fiyatı...

İnşaat malzeme fiyatlarında beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. İnşaat demir fiyatları gerilemeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç lira?

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Mat tarafından kuruldu.

Demak Malzeme Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Demak Malzeme Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Demirelli ve Mustafa Demirelli ortaklığında kuruldu.

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatma Damkaç tarafından kuruldu.

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirketi Kuruldu!

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirket Maltepe'de  Ali Berk Yıldız tarafından kuruldu!

Yapıform Yapı Malzeme Endüstrisi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapıform Yapı Malzeme Endüstrisi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Sevim tarafından kuruldu.

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

KİPTAŞ We Haliç'te malzeme seçimi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt çalışmaları devam eden We Haliç projesinde malzeme seçiminin yapıldığını dile getirdi.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

malzeme Haberi

malzeme

Raporda, ayrıca “2022 yılı ilk 6 ayında alınan yapı ruhsatlarındaki yüzde 20 gerileme 2023 yılında zayıf bir özel sektör inşaat harcamasına işaret ediyor” değerlendirmesi yer aldı.

MÜTEAHHİTLERİN SOSYAL KONUTLARI KENDİ FİNANSMANLARIYLA YAPMASI ÇOK ZOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılacak olan 500 bin konut ile 50 bin işyeri ve arsayı kapsayan Sosyal Konut Projesi için “Kamunun proje özelinde ilk aşamada 16 milyar TL ayırdığı göz önüne alındığında müteahhitlerin kendi finansman şartlarıyla bu büyüklükteki inşaatı tamamlaması güç görünürken projenin oldukça yavaş ilerleyeceği tahmin ediliyor” yorumunda da yer verilen rapordaki diğer tespitler ise şöyle:

2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,4 yükseliş gösteren inşaat malzemeleri sanayi üretimi, ikinci çeyreğin ilk ayı olan nisan ayında yüzde 2,8 oranda, mayısta yüzde 3,5 oranda büyüdü. Haziran ayında ise...