06 / 05 / 2024

mamak çevre sorunları

mamak çevre sorunları

Ankara Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkanı Barış Aydın, Dernek üyeleri ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaretinde Mamak'ın hem ekonomik hem de sosyal anlamda çekim merkezi haline geleceğini belirtti.

Dünyada 'yeni şehir' furyası başladı!

Dünya nüfusunda hız kesmeden devam eden artış, yaşanan çevre sorunları, teknolojik gelişmeler gibi nedenler ülkeleri de yeni arayışlara itiyor. Daha önce örnekleri olan 'yapay' kentlerin, önümüzdeki senelerde daha sık gündeme gelmesi bekleniyor.

Bakan Özhaseki'den Mamak'a 2. ve 3. etap dönüşüm müjdesi!

1. Etap'ta 460 konut ve iş yerinin yapıldığı Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak önemli bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Biz buranın ikinci ve üçüncü etabını devam ettireceğiz." dedi. 

Ankara Mamak'taki 519 kentsel dönüşüm konutunun hak sahipleri belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Ankara Mamak'taki 519 kentsel dönüşüm konutunun hak sahipleri belli oldu...

TOKİ, Ankara Mamak Millet Bahçesi için start verdi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak Millet Bahçesi için düğmeye bastı. Söz konusu millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

TOKİ Ankara Mamak Karaağaç Mahallesi 3. Etap başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Karaağaç Mahallesi 3. Etap projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

Alo 181 ne işe yarar?

Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet ve ihbarlar bakanlığa iletebiliyor. Peki Alo 181 ne işe yarar? Alo 181 nedir? İşte Alo 181 şikayet hattı...

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 96 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören, Akyurt, Kahramankazan, Çubuk, Altındağ, Mamak, Kalecik ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 96 gayrimenkulü satıyor...

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 4. Etap başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 4. Etap projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç projesinde yer alan konutlar satışa çıktı.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren 2. Etap başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2. Etap projesi yarın satışa çıkıyor.

TOKİ Ankara Mamak 519 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 519 Adet Konut İnşaatı ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

mamak çevre sorunları Haberi

mamak çevre sorunları


Ankara Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Mamak'ın, 5 yıl içinde Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olacağını ifade etti. 


Barış Aydın, Dernek üyeleri ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti. Mamak belediye binasında gerçekleştirilen buluşmada, Ankara'nın yıllarca çevresel sorunlarıyla anılan Mamak ilçesinin, yaşanacak dönüşümlerle birlikte hem ekonomik hem de sosyal anlamda çekim merkezi haline geleceği vurgulandı. 


Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen çalışmaların Mamak'ın her bölgesinde sosyal alanların oluşmasını sağladığını ifade eden Aydın, ilçede hem sosyal hem de çevresel dönüşüm gerçekleştiğine işaret etti. 


Mamak ilçesinin şu an 570 bine ulaşan nüfusuyla Ankara'daki ilçeler arasında çekim merkezi haline geldiğini vurgulan Başkan Aydın, şunları söyledi: "Geçmiş yıllarda sorunlarıyla anılan Mamak ilçesi, artık sunduğu sosyal hizmetlerle adından söz ettiriyor. Çehresi değişmeye başlayan Mamak'ta...