03 / 05 / 2024

Mamak yapılaşması

Mamak yapılaşması

Ankara Mamak'a yeni yollar kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Mamak Belediyesi, ilçenin birçok noktasında yol yapımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçede ulaşım ağını genişletiyor.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Nitelikli yapılaşma için yetki belgesi verilecek!

TBMM Çevre Komisyonu'nda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre, nitelikli yapılaşmanın sağlanabilmesi ve müteahhitlerin ihtisaslaşmasının sağlanması için yetki belgeleri verilecek.

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

Çirkin yapılaşma İstanbul'un potansiyelini geriletiyor!

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gençlik Festivali"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un çirkin yapılaşması olmasa dünyada hiçbir şehirle mukayese edilmeyeceğini söyledi...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına itiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Aydos Ormanı yapılaşmaya mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydos Ormanı'nın büyük ölçekli imar planlarını değiştirdi. Orman Aydos Kalesi, lokanta, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, gezi yolu, açık otopark gibi günübirlik tesis yapılaşmasıyla karşı karşıya.

Ankara Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşma protesto edildi!

Ankara Büyükesat Vadisi’nde Kırkkonaklar ve Birlik Mahallesi’ni kente bağlayan yolun çökmesi nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, eylem yaptı. Eylemde mahalle sakinleri, vadi tabanındaki yapılaşmasının durdurulmasını istedi.

Eda Velibaşoğlu: Kayseri imar planında dikey yapılaşma öngörülüyor!

Eda Velibaşoğlu, şehrin tamamının dikey olarak yapılaşmasını doğru bulmadığını söyleyerek “Şu anda Kayseri imar planına baktığımızda yatay yapılaşma yerine dikey yapılaşma öngörülüyor” dedi.

Türk müteahhitler İran'la 900 milyon dolarlık yapı anlaşmasını yaptı!

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, "Türkiye müteahhitlik firması yaptırımlardan sonra ilk yapı anlaşmasını İran’da almış bulunuyor. Projenin yapımı 900 milyon dolara malolacak.” dedi.

Mamak yapılaşması Haberi

Mamak yapılaşması

Mamak Cengizhan, Eski Bayındır, Başak, Nenek Organize Sanayi bölgesi ve Fahrikorutürk Mahallelerimde yol açım ve genişletme çalışmalarına devam eden Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçede ulaşım ağını genişletiyor. 


ULAŞIMA ÇÖZÜM 


İmar yapılaşması devam eden bölgelerde iş makineleri eşliğinde bir taraftan yol açma işlemleri, diğer yandan da hafriyat çalışmaları devam ediyor. Yol çalışmalarının şehirleşmeyi hızlandıran en önemli unsur olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni yolların ve yatırımların olduğu yerlerde ticaret yoğunluğunun da arttığını belirtti. Yolları belli bir program dâhilinde açarak ilçeyi imar planlarına uygun bir kent haline getirmek için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Akgül, "Ekiplerimizin yaptığı çalışmalarla yolu olmayan bölgelerimize yeni yollar kazandırarak konutlaşmanın da önünü açtık. Amacımız, bölgemizi hızlı bir şekilde kalkındırmak. Ulaşım sorununu çözmekle birlikte,...