08 / 05 / 2024

mamakta iskan verilen binalar

mamakta iskan verilen binalar

Ankara Mamak Belediyesi 2009 yılından bugüne yaklaşık 3 milyon 457 bin metrekarelik alana istihdam yapı ruhsatı vererek büyük bir başarıya imza attı. Belediye, 4,5 yılda 3 bin 676 yapıya da iskan verdi....

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İzmit'te bir ayda 147 iskan verildi!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkililerince verilen bilgiye göre, İzmit’te bir ay içerisinde 147 adet yapıya  iskan ruhsatı verildi.

Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı!

Taşyapı’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut projesi Four Winds için bakanlık tarafından verilen iskâna Kadıköy Belediyesi’nin iptal ettirmek için açtığı iskân iptal davasında sona gelindi. Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı.

2015 iskan harçları!

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

İskan talep dilekçesi örneği!

Bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onaya iskan deniyor. İskan için yapı sahibinin bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. İşte, iskan talep dilekçesi örneği!

İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği!

Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin birincil koşulları arasında yapının iskan belgesinin alınmış olması yer alıyor. İskanı alınmamış daireye elektrik aboneliği alınır mı? İskansız eve elektrik aboneliği nasıl alınır?

İskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi, eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa veya borcu varsa verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire kiralanır mı?

İskanı alınmamış ev ne demek?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki bir binaya iskan alınmamışsa ne olur? İskanı alınmamış ev ne demek?

İskanı alınmış eve kat mülkiyeti nasıl alınır?

Bir meskende oturuma yasal olarak izin verilmesi için, belediyeden ev için iskan belgesi alınması gerekiyor. Peki bir binaya iskan belgesi nasıl alınır? İskanı alınmış eve kat mülkiyeti nasıl alınır?

İskanı alınmış ev ne demek?

İskan belgeleri, belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni biriminin düzenleniyor. Binaya bu belge yapı müteahhiti tarafından alınıyor. Peki, iskanı alınmış ev ne demek? İskanı alınmış ev özellikleri nelerdir?

Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü arttı!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artış göstermekle birlikte, bunların yüzölçümü yüzde 35,8, değeri yüzde 50,4, daire sayısı yüzde 27,4 olarak artış gösterdi.

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

mamakta iskan verilen binalar Haberi

mamakta iskan verilen binalar

Ankara Mamak Belediyesi 2009 yılından bugüne yaklaşık 3 milyon 457 bin metrekarelik alana istihdam yapı ruhsatı vererek büyük bir başarıya imza attı. Şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan belediye, 4,5 yılda 3 bin 676 yapıya da iskân verdi.


Yapılan yatırımlar sayesinde ilçede faaliyet gösteren müteahhit sayısının hızla artmasının yanında inşaat sektöründe de hareketli bir sezonun yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Mesut Akgül, son 4,5 yılda kaliteli, markalı konut yapımının bölgede artış göstermesi, altyapı çalışmalarının ilerlemesi gibi önemli faktörlerle bölgenin ciddi bir yükselişte olduğunu kaydetti. Kanun ve yönetmeliklere uygun bir biçimde yapıların hızla yükseldiğini belirten Akgül, vatandaşların dosyasının raflarda kalmayarak en kısa sürede çözüm üretilerek sonuca kavuşturulduğunu söyledi.


4,5 YILDA 3 BİN 457 YAPI RUHSATI 


Donanımlı teknik personelden oluşan yapı denetim ekibiyle, yönetmeliklere...