16 / 05 / 2024

Manavgat Özlem Evi ne demek

Manavgat Özlem Evi ne demek

Manavgat'ın Taşağıl Beldesi' nde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.

Göztepe Parkı’nda gözlem istasyonu kurulacak!

Göztepe’deki arazisi özelleştirilerek Taşyapı’ya verilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni gözlem evi için Kadıköy Belediyesi’nden talepte bulundu. Belediye Göztepe Parkı’nda yer tahsis etti...

Üsküdar Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesi hayata geçiyor!

Üsküdar Belediyesi Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesini hayata geçiriyor. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı.

MUBİM'den Manavgat'a muhtar evi!

Manavgatlı muhtarlar yolcu durakları ve muhtar evi isteğini MUBİM’e bildirdi. Talepler sisteme girer girmez harekete geçen birimler muhtarların isteklerini yerine getirdi.

Özlem Çerçioğlu'ndan Emekli Evi müjdesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, emekli vatandaşların rahat ve huzurlu vakit geçirmeleri için ilk etapta Efeler, Nazilli ve Söke olmak üzere tüm ilçelerde 'Emekli Evi' kuracaklarını söyledi.

Antalya Manavgat'ta 90 kişi tapu aldı!

Antalya Manavgat Evrenseki Mahallesi sakinleri uzun uğraşlar sonrası tapularına kavuştu. Manavgat Evrenseki Kültür Evi önünde düzenlenen törenle Evrenseki Mahallesi'nde tapu almaya hak kazanan 90 kişiye tapuları verildi.

Göğüş Yapı Trend Fulya 55'de 280 bin dolardan başlayan fiyatlar!

Gökyüzü gözlem evi, fitness center, guest room, yüzme havuzu ve yoga salonu gibi sosyal imkanlara sahip Göğüş Yapı Trend Fulya 55 projesinde fiyatlar 280 bin dolardan başlıyor.

Nazilli'de taziye evi yapılıyor!

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ nun yaklaşık 1,5 yıl önce hizmete sunduğu ve Nazilli’ de de eksikliği hissedilen Taziye Evi, Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor...

Ünalan Yaşam Merkezi ve Gözlem Evi inşaatının şefi 30 metreden düştü!

Şeflerinin aşağıya düştüğünü gören işçiler, durumu itfaiyeye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler Ünal Barış Coşkun'u kurtarmak için seferber oldu. Bir itfaiye eri, vinç yardımıyla Coşkun'un düştüğü yere indi.

Manavgat Özlem Evi'ni 20132te 10 bin turist ziyaret etti!

Manavgat'ın Taşağıl Beldesi' nde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Köy Hayatına Özlem Evi'ni 2013'te 10 bin turist ziyaret etti!

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Teknopark, açılış için gün sayıyor!

Yakında açılışı yapılacak Teknopark'ta, IBM ve General Electric gibi sayılı şirketlerin AR-GE birimleri ile halka açık uzay gözlem evi de bulunacak. Teknopark istanbul'un ilk etabı tamamlandı...

Konya bilim merkezi olacak!

Tahir Akyürek, Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezinin, planetaryum, gözlem evi, sergi alanları, toplantı salonları ve idari merkezlerle, Konya'nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olacağını söyledi.

Manavgat Özlem Evi ne demek Haberi

Manavgat Özlem Evi ne demek

Köy evini ziyaret eden Alman, ingiliz, Rus, Belçika, Japon, Finlandiya, Portekiz, Avusturya, Kanada, İsveç, isviçre ve Danimarkalı turistlere, Taşağıl'daki 2 asır öncesi köy hayatı ve modern hayata geçiş hakkında bilgilendirme yapılıyor. 

Köy Hayatına Özlem Evi'ni alternatif turizm kapsamında 7 yıl önce Taşağıl'da 80 yıllık bir taş evi restore ettirerek hizmete açtığını belirten turizmci Ali Nail Arseven, ilk yıllar 2 bin turistin ziyaret ettiği kültür evini 2013 yılında 10 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi. 

Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi için gelen turistlere Anadolu'daki köy hayatı ile ilgili sergilenen eşyalar eşliğinde bilgilendirme yaptıklarını aktaran Arseven, köy evini ziyarette elde karabiber çekme, yoğurt yapma, havanda sarımsak ezme, hamur karımı, yufka ekmek yapımı, tarhana çorbası yapımı ve elde çekilme Türk kahvesi yapımı hakkında bilgilendirme...