02 / 05 / 2024

manisa deprem tatbikatı

manisa deprem tatbikatı

Demirci’nin Çanakçı mahallesindeki tatbikatta, senaryo gereği deprem sırasında Çanakçı mahallesinde yıkılan bir bina altında kalanların olduğu ihbarını alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri olay yerine ulaştı

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Son dakika az önce deprem oldu! Manisa'da korkutan deprem! 

Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklaması yaptı. Manisa’nın Bakır-Kırkağaç ilçesinde saat 16.37’de 3,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem 5 kilometre derinlikte oldu.

Son Dakika! Balıkesir'de şiddetli iki deprem art arda meydana geldi: AFAD'dan ilk açıklama

Son dakika haberine göre Balıkesir'de saat 02:00 sularında iki şiddetli deprem meydana geldi. Depremlerin şiddeti açıklandı. AFAD, depremle ilgili Türkiye'ye ilk bilgileri paylaştı. Son depremler Bursa, Manisa, İzmir ve İstanbul'da hissedildi. İşte detaylar..

İzmir'deki yapılaşma ve kentsel dönüşümde deprem riski dikkate alınmalı!

Deprem Haftası sebebiyle bir ortaokulda düzenlenen deprem tatbikatına katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem hakkında açıklamalar yaptı.

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Önceki yıl Manisa'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Yeni konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

TMMOB'dan Manisa deprem raporu: 42 mahalle fay üzerinde!

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Manisa’nın diri fay hattı üzerinde bulunduğu belirtilen raporunda acilen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda master planlarının hazırlanmasının öneminin de altı çizildi. 

İzmir'deki deprem Manisa'da bir binada çatlaklar oluşturdu! Bina tahliye edildi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar oluşan apartman boşaltıldı.

İBB'den geniş çaplı deprem tatbikatı!

İBB, depreme hazırlık seferberliğine, farkındalık eğitimleri ve geniş çaplı deprem tatbikatlarıyla devam ediyor. İlki, İBB Bakırköy Hizmet Binasında düzenlenen tatbikat, üst düzey koronavirüs önlemleri eşliğinde yapıldı. Depremin tetikleyebileceği yangın ve olası saldırı senaryolarının işlendiği tat

Manisa'da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmasığını belirtti...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Manisa'da 4.5 - 5.0 şiddetinde deprem olabilir!

Manisa'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu. 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından Akhisar ve Kırkağaç'ta hasar gören evleri inceleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "4.5 - 5.0 şiddetinde depremler olabilir" dedi...

Manisa’nın 2 bin yıllık deprem gerçeği! 

Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde bulunan Aigai Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, milattan sonra 17 yılında meydana gelen büyük depreme yönelik yazıtlar bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin, "Milattan sonra 17 depremini ‘Batı Anadolu'nun başına gelmiş en büyük felaket' olarak isimlendiriliyor."

Ünlü Profesör Hasan Sözbilir'den korkutan deprem uyarısı!

Manisa’da 22 Ocak’ta başlayan ve o tarihten sonra peş peşe meydana gelen depremler, bölgede yaşayanları tedirgin etti. Fay hatlarının aktif olduğu bölgede artçı şokların süreceği tahmin ediliyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, deprem aktivitesinin devam edebileceğini belirtti...

manisa deprem tatbikatı Haberi

manisa deprem tatbikatı


Demirci ilçesinde ekiplerin koordineli çalışmasını sağlamak amacıyla "deprem sonrası enkazda yaralı arama-kurtarma ve ilk müdahale tatbikatı" gerçekleştirildi. 


Demirci’nin Çanakçı mahallesindeki tatbikatta, senaryo gereği deprem sırasında Çanakçı mahallesinde yıkılan bir bina altında kalanların olduğu ihbarını alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri olay yerine ulaştı.


Ekipler koordineli bir şekilde enkaz altında yaralıları kurtarma çalışması başlattı. Enkaz altında tespit edilen 2 kişi bulundukları yerde yapılan ilk müdahalelerinin ardından enkazdan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.


Tatbikat başarıyla tamamlandı. 


Tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan Demirci Belediyesi İtfaiye Amiri Kenan Akkaya, amacının ekipler arasındaki koordineyi sağlamak olduğunu kaydetti.


Tatbikatta ekiplerin haberleşmesini Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa Şubesi'nin sağladığı...