15 / 05 / 2024

manisada tarihi kula sokakları onarımı

manisada tarihi kula sokakları onarımı

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın "Manisa'da, Tarihi Kula Evleri ve Sokaklarının Onarımı Projesi ile tescilli 2 bin 650 tarihi evin dış yüzeyleri yeniden hayat bulacak" dedi...

Asgari ücrette zam tarihi belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözü ve kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Asgari ücrette zam tarihi de belli oldu. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. 

Manisa Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı dev restorasyon hamlesi kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. Projenin satış ihalesi ise 7 Mart’ta gerçekleştirileceği duyuruldu.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.

manisada tarihi kula sokakları onarımı Haberi

manisada tarihi kula sokakları onarımı

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İş Kur İl Müdürü Yüksel Uçar ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın katıldı.


Toplantıda konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçenin Manisa'daki en fazla tescilli tarihi yapıya sahip olduğunu belirterek proje ile Kula evlerinin yeniden hayat bulacağını kaydetti.


Aşkın, şunları söyledi:


"Birinci derece 882, ikinci ve üçüncü derecelerle beraber toplam 2 bin 650 civarında tescilli binamız var. Kula evlerinin restorasyonu konusunda bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Bu proje bizim için gerçekten önemliydi. Belediyenin imkanları ile yetişemiyorduk. Bu proje kapsamında evlerin dış yüzeylerinin yeniden hayat bulacağına inanıyorum. Restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,...