02 / 05 / 2024

Manisa'nın Tarihi Kula Evleri ve Sokakları onarılıyor!

Manisa'nın Tarihi Kula Evleri ve Sokakları onarılıyor!

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın "Manisa'da, Tarihi Kula Evleri ve Sokaklarının Onarımı Projesi ile tescilli 2 bin 650 tarihi evin dış yüzeyleri yeniden hayat bulacak" dedi...



Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İş Kur İl Müdürü Yüksel Uçar ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın katıldı.


Toplantıda konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçenin Manisa'daki en fazla tescilli tarihi yapıya sahip olduğunu belirterek proje ile Kula evlerinin yeniden hayat bulacağını kaydetti.


Aşkın, şunları söyledi:


"Birinci derece 882, ikinci ve üçüncü derecelerle beraber toplam 2 bin 650 civarında tescilli binamız var. Kula evlerinin restorasyonu konusunda bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Bu proje bizim için gerçekten önemliydi. Belediyenin imkanları ile yetişemiyorduk. Bu proje kapsamında evlerin dış yüzeylerinin yeniden hayat bulacağına inanıyorum. Restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kula Belediyesi ve özel şahıslar ile devam ediyor."


İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'nın en önemli tarihi ve kültürel dokularını oluşturan Kula ilçesinde proje kapsamında 6 aylık çalışmanın yapılacağını, tarihi evler ve sokaklarının küçük çaplı onarımlarının yapılacağını kaydetti.


İş Kur İl Müdürü Yüksel Uçar da 6 ay sürecek projenin istenmesi halinde 3 ay daha uzatılabileceğini belirtti.


AK Parti Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Kula'nın UNESCO jeopark ağına alındığını hatırlatarak tarihe ve kültüre sahip çıkma açısından önemli bir projenin imzalandığını vurguladı. 


Tanrıverdi, "Bu proje ile özellikle Kula evlerinin tamiri, tadilatı, restorasyonu yanında Türkiye'nin ilk ve tek programında olan jeoparkın sürdürebilirliğini sağlamak için bu alan içinde kalan alanların düzenlenerek jeopark statüsüne uygun hale getirilmesi planlanmaktadır."


Tarihi Kula Evleri ve Sokaklarının Onarımı Projesi, yapılan konuşmaların ardından ortaklar tarafından imzalandı. Projenin 16 Aralık'ta başlayacağı 15 Haziran 2014'te sona ereceği, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 40 kişinin istihdam edileceği açıklandı.


AA


Geri Dön