07 / 05 / 2024

manisada yangın tatbikatı

manisada yangın tatbikatı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Manisa'da tatbikat yapıldı. Senaryo gereği ormanlık alandaki yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü...

Kent Konut'ta yangın ve deprem tatbikatı!

Kent-Konut’ta yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Acil Durum Eylem Planı’nın test edildiği tatbikatta Acil Durum Ekiplerinin çalışma yeteneği geliştirilirken, çalışan personelin olası yangın ve deprem durumunda nasıl hareket etmesi gerektiği tatbik edildi

Bayrampaşa'da deprem ve yangın tatbikatı yapıldı!

Bayrampaşa Arama Kurtarma Ekibi (BAYR-AK), gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Özel kostümlerini giyip 3 katlı binada çıkan yangından ve enkaz altından 2 kişiyi kurtaran ekiplerin çalışması büyük beğeni topladı.

Eskişehir'de deprem ve yangın tatbikatı yapıldı!

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Eskişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Murat Çağlayan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yangın tatbikatı sırasında huzurevi yandı!

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde, Doğal Afet ve Yangın Söndürme tatbikatı yapıldığı sırada, personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Karabük'te yangın söndürme tatbikatı yapıldı!

Karabük'te yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Karabük Orman İşletme Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve arazözlerle yangın söndürme helikopterinin de katıldığı tatbikat, gerçeği aratmadı. Etkinlik, Hamzalar köyünde bulunan odun deposunda yapıldı.

Manisa'da orman yangın tatbikatı yapıldı!

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Manisa'da tatbikat yapıldı. Senaryo gereği ormanlık alandaki yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü...

Prysmian Group 5 Haziran'da yangın tatbikatı düzenleyecek!

Prysmian Group, ev, iş yeri, AVM gibi kapalı mekanlarda kalitesiz kablodan kaynaklanan yangınlara 5 Haziranda Ankara'da mini tatbikat da düzenleyeceği toplantı ile dikkati çekecek...

Beş yıl içinde yangın tatbikatına katılanların oranı yüzde 10’un altında!

Honeywell Life Safety yangın güvenliği araştırması kapsamında Türkiye çapında gerçekleştirilen kamu araştırmanın sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı %10’un altında.

Türkiye'de kamu binaları yangın riski altında!

Türkiye'de yangından korunma bilinci dip seviyelerde. Türkiye çapında gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı yüzde 10'un altında...

Rixos Konya Otel'de yangın tatbikatı yaptılar!

Rixos Konya'da Yangından Korunma Haftası'nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde tüm otel çalışanlarına Yangın Eğitmeni Ümit Ekiz tarafından 'Yangında Farkındalık' ve 'Acil Durum Ekipleri" eğitimleri verildi..

Torbalı'daki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

manisada yangın tatbikatı Haberi

manisada yangın tatbikatı

 İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Manisa'da tatbikat yapıldı.


Sabuncubeli Orman Deposunda gerçekleştirilen tatbikata 11 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 1 yangın söndürme helikopteri ve 100 personel katıldı. Senaryo gereği ormanlık alandaki yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü.


İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorumluluk sahalarında yılda bin 800 civarında yangın çıktığını, bunların sadece 350'sinin orman yangını diğerlerinin ise kırsalda çıkan yangınlar olduğunu bildirdi.


Manisa'da ise yılda ortalama 150 orman yangını çıktığını anlatan Aydın, yangınların yüzde 95'inin dikkatsizlikten kaynaklandığını ifade ederek, temel stratejilerinin orman yangını konusunda eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, erken ve etkin müdahale ve yangından zarar gören sahaların ağaçlandırılması olduğunu bildirdi.


Aydın,  ''Nisan, mayıs ve haziran ayındaki yağışlar otları büyüttü,...