17 / 05 / 2024

manisaya tren yapılacakmı

manisaya tren yapılacakmı

AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’ nın toplu ulaşımdaki sıkıntısını raylı sistemle çözeceklerini bildirdi. Tanrıverdi, Muradiye’ deki üniversite kampüsünün de şehirle bütünleşmesini amaçladıklarını ifade etti...

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936 yılında İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı 27 bin metrekarelik arsa daha satın alınarak ek bina yapılacakmış.

1936 yılında Ankara'ya 150 konutluk 800 bin TL değerinde bahçeli ev projesi!

1936 yılında, Ankara'da çiftlik asfal yolunda Fidanlık karşısında konumlanan arsa üzerine 150 konutluk bahçeli ev projesi yapılacakmış.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

1952 yılında İşçi Sendikaları Birliği Kooperatifi tarafından Topkapı'da 500 işçi evini inşa etmek için harekete geçilmiş.

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

52 kente daha yüksek hızlı tren geliyor! Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan YHT müjdesi!

Ulaşım çalışmalarına yenisini ekleyecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 52 şehre daha yüksek hızlı tren yapılacağını ilan etti. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu talebi Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti..

İstanbul-Selanik hızlı tren çalışmaları bu yıl başlayacak!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: İstanbul'dan Edirne'ye kadar yüksek hızlı tren yapımını bu yıl başlatacağız. Yunanistan tarafı da çalışmaları başlatırsa birkaç yıla proje tamamlanır.

1947 yılında Kuruçeşme'de modern kömür tesisat yapılacakmış!

1947 yılında Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yapan İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'de 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutan kömür depolarının yerine 370 metre uzunluğunda modern bir tesisat yaptıracakmış.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacak!

1946 yılında Fındıklı'da eski Meclis-i Mebusan binasında bulunan Güzel Sanatlar Akademisi, Belediye'ye devredilen eski Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Silahhane binasında, eğitime elverişli bir hale getirilmesi için, tadilat yapılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

manisaya tren yapılacakmı Haberi

manisaya tren yapılacakmı

AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’nın toplu ulaşımdaki sıkıntısını raylı sistemle çözeceklerini bildirdi. Şeyh Ferani Camisi yanındaki kahvehanede mahalle sakinleriyle biraraya gelen Tanrıverdi, AK partili aday adayları ve teşkilatın yerel seçimler öncesi Manisa için değerli projeler hazırlandığını, göreve geldiklerinde bunların hayata geçirileceğini söyledi.


Manisa’nın önemli bir probleminin toplu taşımacılık olduğunu belirten Milletvekili Tanrıverdi, “Trafik yoğunluğundan dolayı vatandaşlar özel araçlarını kullanmak istemiyor ama toplu taşımadan da sağlıklı yararlanamayınca doğrusu rahatsız oluyor. Şimdi Manisa için arkadaşlarımızın, teşkilat mensuplarımızın hazırlattığı önemli bir proje var. Bu, raylı sistem taşımacılığıdır. Özellikle Muradiye’de üniversitemiz kampüsü var, buradaki öğrenci kardeşlerimiz şehirle iç içe olamıyor. Ulaşım sorunu var, dolayısıyla kampüsü şehre, şehri de kenar mahallelere taşıyabilecek rahat, konforlu, zamanı değerlendiren bir taşıma sistemi olan raylı sistemle bunu gerçekleştireceğiz.”...