06 / 05 / 2024

mantolama kararı itirazı

mantolama kararı itirazı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan sahibi mantolama kararına itiraz edebilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Apple çalışanları, şirkete karşı ayaklandı, imza kampanyası başlattı!

Teknoloji devi Apple, pandemi sonrası için aldıkları yeni kararı açıklamıştı. Şirket çalışanlara haftanın üç günü ofise gitmenin zorunlu olduğunu duyurmuştu. Fakat bu kararı çalışanlar beğenmedi ve "evde esnek çalışma"yı daha uygun bulduklarını belitti. Karar itiraz ede şirket çalışanları bir de imz

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kirada yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Peki paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Sahilada projesi kararına itiraz!

Danıştay, Maltepe’ye “çift hançer” projesi şeklinde belirtilen “Sahilada” projesine verilen ruhsatın iptali istemiyle açılan davayı reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu. Torunlar şirketi ve Maltepe Belediyesi karara itirazda bulundu.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

Ünal Aysal'ın Hotel Les Ottomans'ın icra itirazına mahkemeden ret!

Ünlü iş adamı Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, Ortaköy’deki Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına itiraz etti. Mahkeme, Ünal Aysal’ın itirazını ret kararı verdi. 

mantolama kararı itirazı Haberi

mantolama kararı itirazı

Bir binada iki daire ve bir dükkanım var. Yönetim biz kat maliklerine haber vermeden toplanmış ve mantolama kararı almış. Ben mantolama kararına ve meskenlerin mantolama ücretine itiraz etmedim ama dükkanınkine itiraz ediyorum, zira dükkanın cephede küçük bir alanı var. Bu itirazımda haklı mıyım? 


Size haklısınız veya haksızsınız diye yanıt vermeyim de olayı açıklayayım. Binalarda ısı yalıtımı karan alınabilir. Isı yalıtımı karan kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alınır. Şayet yapı ikibin metrekareyi geçen bir kapalı alana sahip ise bu halde tam iştirak ile karar alınmalıdır. Siz ise kat maliklerine haber vermeden toplantı yapıldığını yazmışsınız. Oysa kat malikleri toplantılarının belli bir prosedürü vardır. Toplantılar bağımsız bölüm maliklerine mutlaka bildirilir. Toplantı günlerinin bildirilmemesi iptal sebebidir. Ancak görüyorum ki siz...