29 / 04 / 2024

mantolama maliyeti

mantolama maliyeti

Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacıyla yapının bir nevi manto içine alınması, isi yalıtım malzemeleri ile kaplanmadı işlemine deniyor. Peki, mantolama maliyeti nedir?

Isı yalıtımı maliyeti nedir?

Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı da sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti nedir?

Mantolama ne kadar tutar?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor.Mantolama tutarları metrekareye göre değişikliklik gösteriyor.Peki mantolama ne kadar tutar?İşte mantolama tutarı..

Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.2000 yılından beri zorunlu olan mantolamanın ücretleri malzemeye,yere göre değişiklik gösteriyor.İşte mantolama fiyatları 2015!

2016 yılında inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

2016 yılına ait inşaat metrekare maliyetleri 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliğinde açıklandı. Peki, 2016 yılında inşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

3.sınıf inşaat maliyeti 2016!

İnşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak tespit ediliyor. Peki, 3. sınıf inşaat nedir? 3.sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

2. sınıf inşaat maliyeti 2016!

Yapı inşaatları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir? 2. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Lüks inşaat maliyeti 2016!

Bina inşaat sınıfları özelliklerine göre lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beşe ayrılıyor. Peki, lüks inşaat nedir? Lüks inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

1. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 1. sınıf inşaat nedir? 1. sınıf inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Daire maliyeti hesaplama 2016!

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor. 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri ne kadar? Daire maliyeti hesaplaması nasıl yapılır?

İnşaat maliyeti 2016 nasıl hesaplanır?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki, inşaat maliyeti ne kadar? İnşaat maliyeti 2016 nasıl hesaplanır?

2016 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği ile açıklandı. Peki, 2016 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Hamamözü Devlet Hastanesi'nin maliyeti 3.3 milyon TL olacak!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Hamamözü'nde yapımı süren hastane binasında incelemelerde bulundu. TOKİ tarafından yapılan hastanenin yaklaşık maliyeti 3.3 milyon TL olacak.

Kale Mantolama yaptırana Enerji Kimlik Belgesi Kalekim'den!

Kale Mantolama yaptırana ‘ 10 yıl ürün garantisi, 2 yıl uygulama sigortası ’ ve ‘ Enerji Kimlik Belgesi ’ Kalekim’den.

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

Mantolama kredisi veren bankalar!

Mantolama, binaların giydirilmesi olarak nitelendirilen uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Kimi bankalar bu masraflar için tüketiciye kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi veren bankalar hangileridir? İşte yanıtı..

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

mantolama maliyeti Haberi

mantolama maliyeti

Mantolama maliyeti nedir?

Mantolama adı verilen Dış Cephe Isı Yalıtımı Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.


Yapılarımızda ısınma ve serinleme amaçlı kullandığımız kombi, kalorifer, klima ve benzeri cihazların sarf ettikleri enerji, dış cephe mantolama uygulamaları ile yüzde 50 azaltılabiliyor. Eğer binalarımızın temel ve çatılarında da mantolama yapılmışsa bu oran yüzde 60’lara kadar çıkabiliyor. 


Bu kadar önemli bir tasarrufun sadece kendi bütçelerimize değil ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağı unutulmamasında fayda var. Binalarımızda en önemli ısı kayıpları kolon ve kirişlerden kaynaklanıyor. 


Doğru bir şekilde mantolama yapılan bir binanın korozyon problemini bir daha yaşamayacağını,yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmamamız gerekiyor. 


Ülkemizde dış cephe mantolama ile enerji tasarrufunun yaygınlaştırılmasına yönelik...