29 / 04 / 2024

mantolama malzemeleri

mantolama malzemeleri

Avrupa ülkelerinde “ Full Scale ” yangın testini geçen dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangına karşı gösterdiği direnç ve dayanım ispatlanıyor ve güvenli bir şekilde kullanılabiliyor.

Çevre Bakanlığı'ndan mantolama hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama sistemlerinde kalitesiz malzeme ve yanlış uygulamaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek.

Dış cephe mantolama malzemeleri!

Isı yalıtım tekniği olan mantolama çeşitleri arasında dış cephe mantolama da yer alıyor. Dış cephe mantolama malzemeleri haberimizde bulunuyor...

Bina mantolama nedir?

Binalarda yaptırılması gereken, bina mantolama nedir? Bina mantolama fiyatları nedir? Diye soruyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mantolama maliyeti nedir?

Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacıyla yapının bir nevi manto içine alınması, isi yalıtım malzemeleri ile kaplanmadı işlemine deniyor. Peki, mantolama maliyeti nedir?

Mantolama ne kadar sürer?

Mantolama , dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor.Peki mantolama ne kadar sürer?

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

İnşaat malzemeleri fiyatlarındaki artış konut fiyatlarına yansır mı?

Kur artışına bağlı olarak inşaat malzemeleri fiyatlarında da yükselme yaşandı. Bu durumun konut fiyatlarına yansıması bekleniyor. Bazı sektör temsilcileri ise, artışı tolere etme kararı aldı

Seyat Altun İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seyat Altun İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Seyat Altun tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 21 Ocak'ta Sarıyer, Adnan Kahveci Caddesi'nde kuruldu.

Başar Grup Yapı Malzemeleri İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Başar Grup Yapı Malzemeleri İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Limited Şirketi, Doğan Bozkurt tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 13 Ocak'ta Eyüp, Çırçır Mahallesi, Uludağ Caddesi'nde kuruldu.

Mak İzolasyon Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mak İzolasyon Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Memetali Kaya, Birsen Öztürk tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 17 Ocak'ta Esenyurt, Fatih Mahallesi, Bahçe Yolu'nda kuruldu.

Maycem İnşaat Yapı Malzemeleri Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maycem İnşaat Yapı Malzemeleri Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cem May tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Ocak'ta Boğazgören Sitesi'nde kuruldu.

Asilhan Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asilhan Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Şahin Arslan, Gökhan Özdemir tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Ocak'ta Esenyurt 'ta kuruldu.

Çeltik Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çeltik Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Kılıçay tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Kartal, Karlıktepe Mahallesi, Soğanlık Caddesi'nde kuruldu.

Çalık Yapı Malzemeleri ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Çalık Yapı Malzemeleri ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi, Remzi Çalık tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile Beylikdüzü, Adnan Kahveci Mahallesi, Uludağ Caddesi, Uludağ Apartmanı'nda kuruldu

Assaray Demir Yapı Malzemeleri Nakliyat Hafriyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Assaray Demir Yapı Malzemeleri Nakliyat Hafriyat Ticaret Limited Şirketi, Önal Yaşılak tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Sancaktepe, Yenidoğan Mahallesi, Akın Caddesi'nde kuruldu

DYM Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DYM Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nuriye Duymaz tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 6 Ocak tarihinde Kartal, Karlıktepe Mahallesi'nde kuruldu.

mantolama malzemeleri Haberi

mantolama malzemeleri

Avrupa ülkelerinde “Full Scale” yangın testini geçen dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangına karşı gösterdiği direnç ve dayanım ispatlanıyor ve güvenli bir şekilde kullanılabiliyor. Fayda ve maliyet analizlerine bakıldığında dış cephe ısı yalıtım sistemleri Avrupa’da ve ülkemizde, en avantajlı ve pazar payı en yüksek olan sistemler olarak tercih ediliyor.


Mantolama testi ilk defa uygulanacak


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi (RMI - Türkiye) ülkemizde kullanılan dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin gerçek yangın performansını, birebir bina ölçekli (Full Scale) Avrupa standartları ve bilimsel metotları çerçevesinde ilk kez gerçekleştirilecek.


2023 yılı enerji verimliliği hedeflerine ulaşabilmek için önemli bir yere sahip olan dış cephe ısı yalıtım sistemleri son kullanıcılara ekonomik kazancın ötesinde birçok fayda sağlıyor.


Dış cephe ısı yalıtım sistemleri,...