05 / 05 / 2024

Mantolama masrafı hangi oranda ödenir

Mantolama masrafı hangi oranda ödenir

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

Şu an en ucuz otomobilin aylık masrafı 7 bin TL! Artık araç almak da kullanmak da pahalı!

Gazeteci Emre Özpeynirci, en çok satılan otomobillerin  yıllık ve aylık ortalama rutin masraflarını açıkladı. Peki hangi otomobilin masrafı ne kadar? İşte Özpeynirci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hangi masraf kime ait 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan uyuşmazlıklara kış aylarının yaklaşmasıyla konutlarda başlayan ev bakımı ve ısı yalıtımı gibi hususlar da eklendi. Bu nedenle, taraflar arasında hangi masrafın kim tarafından ödeneceği merak konusu olmaya başladı. İşte 8 soruda cevabı...

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturaları vatandaşın bütçesindeki en önemli masraf kalemlerinden birisi. Tüketirken hangi gün ve saatlerde daha ucuz fiyat tarifesinin olduğunu bilmekte yarar var. Encazip.com’un araştırmasına göre, tüketiciler gün ve saatlere dikkat ederse faturalarını yüzde 10 ucuzlatabilir.

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle, sektörde adeta bir talep patlaması yaşandı. Peki en uygun konut kredisi dosya masrafı ücretleri hangi bankada?

Ev alırken tapu masrafı ne kadar?

İlk defa tapu dairesinde alım satım işleminiz olduğunu ve ev satın alma sürecinde olduğunuzu düşünelim. Ev alırken hangi belgeler gerekli olur? Ev alırken tapu masrafı ne kadar tutar diyorsanız işte yanıtı..

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Konut kredisi dosya masrafı iade ediliyor mu?

Konut kredisi dosya masrafı iade ediliyor mu? Bugüne kadar tüketicilerden açıkça belirtilmeden talep edilen dosya masraflarının iadesinin yapılması hangi yollarla isteniyor? İşte, konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekenler...

Mantolama masrafını kim öder?

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Anagayrimenkulde mantolama uygulaması yapıldığını düşünelim. Bina çıkmalarında yapılacak mantolama masrafı 1. kat malikine mi aittir yoksa tüm kat maliklerine mi? Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Mantolama yapılacak yerler!

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama (ısı yalıtım) yapılması zorunlu hale geliyor. Peki, binada hangi alanlara mantolama yapılması gerekiyor? İşte binada mantolama yapılacak yerler...

Viaport Marina Tuzla projesini hangi firma hayata geçiriyor?

Viaport Tuzla Marina hangi inşaat firması tarafından gerçekleştiriliyor? Tuzla Marina Viaport ne zaman açılacak? Viaport Marina Tuzla kaça mal olacak? Viaport Marina Tuzla projesini hangi firma hayata geçiriyor?

Mantolama masrafı hangi oranda ödenir Haberi

Mantolama masrafı hangi oranda ödenir

Mantolama masrafını kim öder?

Tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacıyla yapılan mantolama; 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geliyor. 


Mantolama; Binayı yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Bu uygulama ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Yeni binalar, bu yönetmeliğe inşa edilirken; eski binalar için de mantolama zorunluluğu bulunuyor. Yönetmelik kapsamında yer alan bilgilere göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. Peki mantolama masrafını kim öder? Mantolama masrafı hangi oranda ödenir?


Anayapının izolasyonu için yapılan mantolama masrafı ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor. Konu ile ilgili esaslar Kat...