05 / 05 / 2024

Mantolama masrafı

Mantolama masrafı

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

Konut kredisi dosya masrafı dilekçe örneği 2015!

Konut kredisi dosya masrafları iade işlemleri kullanılan kredi masrafına göre değişiklik gösteriyor. İlk olarak bu talebin bankaya yapılması gerekiyor.İşte, konut kredisi dosya masrafı dilekçe örneği 2015!

Konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?

Konut kredisinde bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Peki, konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?

Konut kredi dosya masrafı geri alma şartları!

Aylık gelirinin olduğu ispatlayan herkes konut kredisi kullanarak konut sahibi olabiliyor. Konut kredisi kullanan kimseler, dosya masrafı iadesini geri isteyebiliyor. Peki, konut kredi dosya masrafı geri alma şartları neler?

Kat mülkiyeti tapusu masrafı 2015!

İnşaatı tamamlanmış ve iskan alınmış yapıların tapu sahipleri hepsi kat mülkiyeti tapusu almaya hak kazanmış oluyor.Peki kat mülkiyeti tapusu 2015 masrafı ne kadar?İşte kat mülkiyeti tapusu 2015!

Konut kredisi dosya masrafı geri ödenir mi?

Konut kredisi başvurularında en önemli masraf olarak karşımıza çıkan konut kredisi dosya masrafı geri ödenir mi? Peki, konut kredisi dosya masrafı geri ödemesi için neler gerekli?

Kale Mantolama garantili yalıtım sistemi ile fark yaratıyor!

‘ Kale Mantolama ’ sistemi ile binaları koruma altına alan Kalekim; ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azalttığı yapılarda, yüzde 50’ye varan enerji tasarruf sağlıyor.

Oğuz Yavaş: Ucuz mantolama yaptırmayın!

Oğuz Yavaş Yapı İzolasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Yavaş, içinde bulunduğumuz kış ayında dış cephe mantolaması ile ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. Oğuz Yavaş ''Ucuz mantolama yaptırmayın! ''

Tapu masrafı neye göre hesaplanır?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında, gayrimenkul alıcısının ve satıcısının belli oranlarda tapu harçlarını ödemeleri gerekiyor. Peki, tapu masrafı neye göre hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama programı..

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor. Peki, işyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Mesken tapu masrafı 2015 ne kadar?

Mesken ihtiyacını karşılamak adına bir ev satın almak istediğinizi ve tapu dairesinde ilk defa alım satım işleminde bulunacağınızı farz edelim. Peki, ne kadar harç ödeyeceksiniz? Mesken tapu masrafı 2015 ne kadar?

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

Sitede mantolama zorunlu mu?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında site bloklarında mantolama zorunluluğu ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor.

Tapu takas masrafı!

Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Peki, tapu takas masrafı nedir?

Mantolama masrafı Haberi

Mantolama masrafı

Mantolama masrafını kim öder?

Tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacıyla yapılan mantolama; 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geliyor. 


Mantolama; Binayı yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Bu uygulama ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Yeni binalar, bu yönetmeliğe inşa edilirken; eski binalar için de mantolama zorunluluğu bulunuyor. Yönetmelik kapsamında yer alan bilgilere göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. Peki mantolama masrafını kim öder? Mantolama masrafı hangi oranda ödenir?


Anayapının izolasyonu için yapılan mantolama masrafı ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor. Konu ile ilgili esaslar Kat...