12 / 05 / 2024

mantolama nasıl uygulanır

mantolama nasıl uygulanır

Mantolama nasıl yapılır?: Mantolama yapılmadan önce dış cephede yer alan yalıtıma zarar verebilecek dökülmesi muhtemel boyalar, vidalar, çanak antenler vs. gibi maddelerin ortadan kaldırılması gerekiyor...

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kira gelir vergisinde istisna sınırları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2017 kira gelir vergisi istisnası ne kadar? 2017 kira gelirlerine istisna nasıl uygulanır?

Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukuku gereğince meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılması zorunluyken, işyerinde kiracı için sözleşme serbestisi uygulanıyor. Peki, Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Amortisman nasıl uygulanır?

Gayrimenkullerde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmeler sebebiyle eskimesi ve değer kaybetmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Riskli binasını yıktırarak yeni bina inşa etmek isteyenler ne yapmalı? Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde sözleşme imzalanıyor. Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Peki, yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

Dış cephe mantolama nasıl yapılır?

Mantolama bir dış cephe yalıtım sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Binaların dış cephelerine uygulanarak ısı yalıtımı sağlıyor. Peki, dış cephe mantolama nasıl yapılır?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

İmar rantı nasıl uygulanır?

Arsanız için imar değişikliği isterseniz, önceki değerle yeni değer arasındaki farkın tamamını imar rant vergisi olarak ödemeniz gerekiyor. Peki, imar rantı nasıl uygulanır?

Vasiyet nasıl uygulanır?

Miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağına vasiyet denirken,bunu gösteren resmi,sözlü yada yazılı belgeye vasiyetname adı veriliyor.Peki, vasiyet nasıl uygulanır?

Taşınmazların değeri nasıl hesaplanır?

Taşınmazların değerinin tespitinde maliyet yaklaşımı ve gelir modeli uygulanır. Kira çarpan yönetimi Gelir yönetiminde en kolay yol brüt kira çarpanı yöntemidir. Taşınmazların değeri nasıl hesaplanır?

mantolama nasıl uygulanır Haberi

mantolama nasıl uygulanır


Mantolama nasıl yapılır?


Mantolama yapılmadan öncelikle dış cephedeki yalıtıma zarar verebilecek ya da onu olumsuz etkileyebilecek ürünler ortadan kaldırılmalıdır. Bunlar dökülmesi muhtemel boyalar, vidalar, çanak antenler vs. gibi maddeler olabilir. Strafor yapıştırıcılara özel strafor yapıştırıcı maddeler ilave edilir ve izolasyon uygulanacak maddeye strafor yapıştırıcı sürülür. 


Yapıştırıcı bütün bölgeye itina ile boşluk kalmayacak şekilde sürülür. Ardından mantolanan malzemenin sağlam yapışması için taraklama işlemi yapılır. Ardından straforlar şaşırtmalı dizim denilen yöntemle birbirine sıkı sıkıya kenetlenerek cepheye monte edilir ve yapıştırılır. Bu yöntemle ısı yalıtımı en üst düzeye çıkartılabilir. Bina cephe köşe kısımları veya diğer tüm köşe kısımlarda özel plastik fileli köşebent kullanılır ve ayrıca balkon, zemin altı ve bina çıkıntı kısımlarının alt köşe kısımlarına yağmur, yıkama gibi durumlar için damlalık kullanılır. 


Mantolama nasıl yapılır?

Dübelleme...