28 / 04 / 2024

Mantolama nasıl yapılır?

Mantolama nasıl yapılır?

Mantolama nasıl yapılır?: Mantolama yapılmadan önce dış cephede yer alan yalıtıma zarar verebilecek dökülmesi muhtemel boyalar, vidalar, çanak antenler vs. gibi maddelerin ortadan kaldırılması gerekiyor...




Mantolama nasıl yapılır?


Mantolama yapılmadan öncelikle dış cephedeki yalıtıma zarar verebilecek ya da onu olumsuz etkileyebilecek ürünler ortadan kaldırılmalıdır. Bunlar dökülmesi muhtemel boyalar, vidalar, çanak antenler vs. gibi maddeler olabilir. Strafor yapıştırıcılara özel strafor yapıştırıcı maddeler ilave edilir ve izolasyon uygulanacak maddeye strafor yapıştırıcı sürülür. 


Yapıştırıcı bütün bölgeye itina ile boşluk kalmayacak şekilde sürülür. Ardından mantolanan malzemenin sağlam yapışması için taraklama işlemi yapılır. Ardından straforlar şaşırtmalı dizim denilen yöntemle birbirine sıkı sıkıya kenetlenerek cepheye monte edilir ve yapıştırılır. Bu yöntemle ısı yalıtımı en üst düzeye çıkartılabilir. Bina cephe köşe kısımları veya diğer tüm köşe kısımlarda özel plastik fileli köşebent kullanılır ve ayrıca balkon, zemin altı ve bina çıkıntı kısımlarının alt köşe kısımlarına yağmur, yıkama gibi durumlar için damlalık kullanılır. 


Mantolama nasıl yapılır?

Dübelleme işleminde ortalama her bir strafor için 5 adet dübel kullanılır. Dübellerin dört tanesi köşelere beşincisinin ise göbeğin ortasında kullanılması daha uygundur. 


Dübellemenin ardından sert plastik file için alt ince sıva uygulanır. Hemen ardından file gergin bir şekilde koyularak ikinci sıva uygulanır. Hemen ardından sünger ile sıvanan yüzey dekorasyon için uygun hale getirilir. Tüm bu işlemler bittikten sonra dekoratif uygulamalar ya da boya uygulaması yapılabilir.



İç cephe mantolama nasıl yapılır?
Çatı ısı yalıtımı köpük!
Mantolamaya harç muafiyeti ve vergi geliyor!
Yalıtım nedir?
Binalarda ısı yalıtımı amacıyla kullanılan malzemeler nelerdir?



 Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön