13 / 05 / 2024

mantolama yapılmadan önce yapılması gerekenler

mantolama yapılmadan önce yapılması gerekenler

Mantolama nasıl yapılır?: Mantolama yapılmadan önce dış cephede yer alan yalıtıma zarar verebilecek dökülmesi muhtemel boyalar, vidalar, çanak antenler vs. gibi maddelerin ortadan kaldırılması gerekiyor...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücretin, hiç pazarlık yapılmadan belirlense bile, enflasyon hesabıyla en az 15 bin 700 TL olması gerekiyor. İşte gündemdeki zam oranları ve maaş tahminleri...

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 

Araba alırken ince eleyip sık mı dokuyorsunuz? Fiat'ın bu teklifi tam size göre

Dolar kurunun yaşadığı hararetli günler, araba fiyatlarına da yansıyacak. İtalyan devi Fiat, zam uygulaması yapılmadan önce, bir fırsat olması için EGEA, PANDA, 500, 500e modellerinin haziran fiyat listesi açıkladı.

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! PTT'ye giden 30 bin TL'yi şak diye alıyor! Hemen şimdi, tıklayıp öğrenin!

Daha önce, kredi başvurusu yapan kişiler düşük kredi notu nedeniyle reddedilebiliyorlardı. Ancak artık, sicil ve kredi notu değerlendirmesi yapılmadan, 30 bin TL'ye kadar kredi imkanından faydalanmak mümkün hale geldi.

Ev hanımlarına bu kadar ödeme yapılacak. Önce bakın

Ev hanımları, artan enflasyonun ardından kendilerine yönelik ödemeleri daha çok araştırmaya başladı. İşte ev kadınlarına yapılacak ödemenin detayları...

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni bir destek ödemesi müjdesi! Detaylar belli oldu!

Çiğ süt desteği ödemeleri ile ilgili esaslar belirlendi. Buna göre, destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğu için çiğ süt desteği alacak hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce, haciz-icra, temlik ve benzeri işlemler gerçekleştirilmeyecek.

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Vivo X90 Pro iddialı geliyor! Resmi lansmandan önce sertifikalarını yayınladı

Vivo X90 Pro, daha tanıtımı yapılmadan  sertifika sitelerinde V2219 model numarasıyla görüldü. Qualcomm SM8550 Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip cihazın çıkması ise merakla bekleniyor.

İş arayanlara müjde! Mülakat yapılmadan alım olacak

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alım detayları merakla bekleniyor. DSİ mülakatsız kamu personel alımı açıldı. DSİ 1.273 personel alımına ilişkin başvuru şartları da duyuruldu.

Emekli maaşı için Yargıtay’dan müjde geldi! Hemen bakın…

Milyonlarca emekli vatandaşa Yargıtay'dan sevindiren bir haber geldi. Kullandığı ihtiyaç kredisi nedeniyle herhangi bir bildirim yapılmadan maaşında kesinti yapılan emekli vatandaşın açtığı dava sonuçlandı ve Yargıtay'dan sevindiren haber geldi.

Emekliye 5000 TL! Başvuran alıyor, işte detaylar!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı yapılmadan bankalar emeklilere en düşük 5.000 TL ödeme yapılacak. .

mantolama yapılmadan önce yapılması gerekenler Haberi

mantolama yapılmadan önce yapılması gerekenler


Mantolama nasıl yapılır?


Mantolama yapılmadan öncelikle dış cephedeki yalıtıma zarar verebilecek ya da onu olumsuz etkileyebilecek ürünler ortadan kaldırılmalıdır. Bunlar dökülmesi muhtemel boyalar, vidalar, çanak antenler vs. gibi maddeler olabilir. Strafor yapıştırıcılara özel strafor yapıştırıcı maddeler ilave edilir ve izolasyon uygulanacak maddeye strafor yapıştırıcı sürülür. 


Yapıştırıcı bütün bölgeye itina ile boşluk kalmayacak şekilde sürülür. Ardından mantolanan malzemenin sağlam yapışması için taraklama işlemi yapılır. Ardından straforlar şaşırtmalı dizim denilen yöntemle birbirine sıkı sıkıya kenetlenerek cepheye monte edilir ve yapıştırılır. Bu yöntemle ısı yalıtımı en üst düzeye çıkartılabilir. Bina cephe köşe kısımları veya diğer tüm köşe kısımlarda özel plastik fileli köşebent kullanılır ve ayrıca balkon, zemin altı ve bina çıkıntı kısımlarının alt köşe kısımlarına yağmur, yıkama gibi durumlar için damlalık kullanılır. 


Mantolama nasıl yapılır?

Dübelleme...