17 / 05 / 2024

Mantolama nerelere yapılır

Mantolama nerelere yapılır

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Dış cephe mantolama nasıl yapılır?

Mantolama bir dış cephe yalıtım sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Binaların dış cephelerine uygulanarak ısı yalıtımı sağlıyor. Peki, dış cephe mantolama nasıl yapılır?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama uygulaması ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?

DASK nerelere yapılır?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan DASK sigortası bulunmayan binaların satış ve kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılır? DASK yapılabilen binalar nelerdir?

Muhtarlık seçimleri ne zaman yapılır?

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye "muhtar" deniyor. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçiliyor. Peki, 2014 muhtarlık seçimleri ne zaman yapılır?

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirim internetten de yapılabiliyor. Peki, internet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Adres beyanı nereye yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. Buna göre adres beyanı nereye yapılır? Adres beyanı nasıl yapılır?

Miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Miras sözleşmesi, mirasbırakan ile üçüncü kişi ile yaptığı ölüme bağlı tasarruf şeklindeki sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki miras sözleşmesi nasıl yapılır? Miras sözleşmeleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır?

Nitelik değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesinden kaynaklanan değişiklikler için yapılıyor. Peki, tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır?

Yenilenen kira sözleşmelerinde mevcut kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır? İşte Şubat 2014 enflasyon oranları bu haberde...

Bina proje değişikliği nasıl yapılır?

Bina proje değişikliği nasıl yapılır? Plansız alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? Planlı alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? İşte ilgili yönetmelikte belirtilen yasal esaslar bu haberde...

Mantolama nerelere yapılır Haberi

Mantolama nerelere yapılır

Mantolama nerelere yapılır?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor.2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan  Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunlu hale getiriliyor.


Yeni yapılacak olan inşaatlarda mantolama yapılarak tamamlanması gerekirken,eski yapıların ise 2017 yılın akadar mantolama yaptırması gerekiyor.Eğer yapılmazsa bazı yasal cezalarla karşı  karşıya kalınabiliyor.


Mantolama, tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılıyor. Buna karşın binada bir dairenin korunması için yapılmıyor. Anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.


Mantolama , dükkanlarla 1. kat arasında kalan yerlerin ortak alan olarak sayılıp sayılmadığı ve buna bağlı olarak mantolama masrafının kat malikleri kurulu tarafından karşılanıp karşılanmayacağı hususu yer alıyor.


Dairelerin...