06 / 05 / 2024

Mantolama sistemleri Güneş İnan

Mantolama sistemleri Güneş İnan

RIM Türkiye Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü İnan: "Yangın önemli bir unsur ama büyük çaplı testler çerçevesinde yapılması lazım. Ufak bir yüzeyde yaptığınız testler gerçekçi sonuçlar vermiyor"

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi Ataşehir’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan   Erciyas tarafından kuruldu.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Asi Güneş Enerji Sistemleri Ve Servis Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asi Güneş Enerji Sistemleri Ve Servis Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Salah Eddıne Al Assy tarafından kuruldu. 

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi ,Kozmik Güneş Ener

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Betages Güneş Enerji Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Betages Güneş Enerji Sistemleri Limited Şirketi bugün Ahmet Selami Çalışkan tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Üsküdar'da kuruldu.

Güneş enerjili çatı sistemleri enerji sorununa çözüm olabilir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Balance Güneşli'de iş ve yaşam standardı yükseliyor!

Güneşli ve çevresinin tek A + ofis projesi olarak öne çıkan Balance Güneşli ‘de, güvenlik, konfor ve verimliliğe yönelik maksimum faydayı sağlamak adına akıllı bina yönetiminde entegre çözümler sunan Honeywell ile yaşamı kolaylaştıran özel otomasyon sistemleri geliştirildi.

Baymak ve Şekerbank konutlara güneş enerji sistemi kuracak!

Baymak, Şekerbank'ın finansman desteğiyle konut, site ve işyerlerine güneş enerjisi sistemleri kuracak. İşbirliğiyle 2 yılda 3 bin 300 mekân santrale kavuşacak

Greenway Ortadoğu'ya güneş enerjisi santrali kuracak!

Greenway Güneş Sistemleri, geliştirdiği kule tipi yoğunlaştırılmış güneş enerjisi teknolojisi ile güneş ışınlarını alıcı kuleye heliostat aynalar vasıtasıyla yoğunlaştırıp, yüksek sıcaklık ve basınçta buhar üretimi sağlıyor.

Yıldız Dağı'nın elektriği güneşten üretilecek!

SİVAS İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin elektriğinin güneş panellerinden karşılanacağını bildirdi. Ayhan,gelişmiş ülkelerde kullanılan sistemleri uygulamak istediklerini kaydetti.

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi!

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi. Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri sektörlerinin en önemli ihtisas fuarlarından R+T Stuttgart’ın basın konferansına 130 ülkeden gazeteci katıldı.

Braas güneş enerjili çatı sistemleri ürün gamını genişletiyor!

Braas, “Güneş Enerjili Çatı Sistemleri” ile çatıyı enerji üreten bir merkez haline dönüştürüyor ve önemli bir yenilenebilir enerji kaynağı olan “Güneş Enerjisi” ile “Çatı” kavramlarını özgün bir şekilde bir araya getiriyor.

Mantolama sistemleri Güneş İnan Haberi

Mantolama sistemleri Güneş İnan

Mantolama sistemlerinin yangına dayanıklılığını ölçmek için büyük çaplı testler yapılması ve uygulamanın üreticinin tavsiye ettiği şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği bildirildi. 


Dr. Robert Murjahn Enstitüsü (RIM) Türkiye Bilimsel Araştırma Merkezi Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü Güneş İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere ve Almanya'da  mantolama sistemlerinin büyük çaplı yangın testlerinin ardından piyasada kullanıldığını anlattı. 


Türkiye'deki standartların mantolama sistemlerinin yangın performansını değerlendirmek için yeterli olmadığını savunan İnan, şöyle konuştu:


"Bu aslında Avrupa ile ilgili bir sorun. Çünkü ülkemizdeki standartlar çoğu Avrupa ülkesi ile aynı. Tabi Avrupa'daki standartların eksik olması dolayısıyla ülkemizde de eksiklikler var. Avrupa da şu an bir geçiş sürecinde. Bir süre önce Kayseri'de bir fabrikada yaptığımız yangın testine benzer uygulamalar ülkelerin mevzuatlarına giriyor. Yangın önemli bir unsur ama büyük çaplı testler çerçevesinde...