28 / 12 / 2024

mantolama uygulaması

mantolama uygulaması

Mantolama olarak da ifade edilen ısı yalıtımı nasıl yapılır? Isı yalıtımı projesinde bilinmesi gerekenler nelerdir, diyorsanız sorularınızın yanıtı ve konu ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Mantolama uygulaması, en basit anlatımla binayı kat kat giydirerek içerideki ısının dışarıya çıkmasını, dışarıdaki soğuğun da içeriye girmesini önleniyor. Peki, mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Apartman mantolama yönetmeliği!

Mantolama uygulamasının yasal esasları, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasını ve enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. İşte apartman mantolama yönetmeliği...

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.2000 yılından beri zorunlu olan mantolamanın ücretleri malzemeye,yere göre değişiklik gösteriyor.İşte mantolama fiyatları 2015!

Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama uygulaması ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama kanunu 2014!

Mantolama dış cephe yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. İşte mantolama esaslarının yer aldığı mantolama kanunu 2014..

Kocaeli'deki köy yollarına V kanal uygulaması yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yenileme çalışması yaptığı tüm köy yollarına V kanal uygulaması gerçekleştiriyor. V kanallar ile asfalt altı malzemelerinin aşınmasının da önüne geçiyor.

3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulaması nedir?

Tapu ve Kadastro hukukunda en çok karşılaşılan ve de en çok merak edilen hususlar arasında "3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulaması" yer alıyor. Peki bu uygulama nedir?

Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan enerji verimliliği yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildi. Peki, mantolama yapmak eski binalar içinde zorunlu mu? Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

mantolama uygulaması Haberi

mantolama uygulaması

Isı yalıtımı nasıl yapılır?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu uygulama binaya yalıtım malzemeleri giydirilerek yapılıyor. Binanın yalıtım malzemeleri ile giydirilmesi ile binaların sıcak ve soğuk havalara karşı etkilenimi azaltılmış oluyor. Peki ısı yalıtımı nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mantolama olarak da ifade edilen ısı yalıtımı projelerinde bulunması ve uygulanması gereken bilgiler, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Söz konusu esaslar yönetmeliğin 9. maddesinde şu şekilde sıralanıyor;


Projede bulunması istenilen belgeler

MADDE 9 – 

(1) Isı yalıtımı projesinde aşağıda belirtilen bilgiler bulunmalıdır.

             

a) Isı kayıpları, ısı kazançları, kazanç/kayıp oranı, kazanç kullanım faktörü ve aylık ve yıllık ısıtma enerjisi ihtiyacının büyüklükleri,...