13 / 05 / 2024

mantolama yapılması

mantolama yapılması

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketiliyor. Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabiliyor. Peki, mantolama yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun!

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 6592 sayılı Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun....

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik!

Vergi denetim kurulu yönetmeliğinde değişilik yapılmasına dair yönetmelik, 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte vergi denetim kurulu yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

1983 yılında yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış!

1983 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış. Metro, tüp geçit, yeni Galata Köprüsü, Büyükçekmece Barajı gibi toplam 10 büyük proje, bürokratik işlemler ve para darlığından askıya alınmış.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Mantolama ne kadar tutar?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama yapılması gerekiyor.Mantolama tutarları metrekareye göre değişikliklik gösteriyor.Peki mantolama ne kadar tutar?İşte mantolama tutarı..

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 21 Ocak 2015 tarihinde 29243 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?

Ağır hasar gören,yıkılma tehlikesi olan riskli yapılar kentsel dönüşüm adı altında yeniden yapılandırılıyor.Peki apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?İşte apartmanın yeniden yapılması kararı..

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Validebağ'a yapılması planlanan izci evi protesto edildi!

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları attı.

Ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler!

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu, ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı ve eve taşındığınızı farz edelim. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

mantolama yapılması Haberi

mantolama yapılması

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Mantolama ile binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor. Böylece mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Bu işlem eski binalara da uygulanıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?


Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, mantolama zorunlu bir uygulama oluyor. Yönetmelik gereğince yeni binalar mantolama yapılarak inşa ediliyor.  


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar...