05 / 05 / 2024

mantolamanın maliyeti

mantolamanın maliyeti

Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı da sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti nedir?

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Güçlendirme hangi durumlarda tercih edilmeli?

Riskli binalarda oturan vatandaşlar binayı yıkıp yeniden yaptırmanın maliyeti yüksek olduğu için güçlendirme çalışmaları ile ilgili detayları araştırırken, İnşaat Doktoru da X hesabı üzerinden güçlendirme ile ilgili merak edilen detayları paylaştı. 

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

TOKİ 10 milletvekili odasını 15 milyona mal etti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yeni yapılan milletvekili odalarının maliyeti ortaya çıktı. TOKİ aracılığıyla 10 milletvekili için ek oda yapan TBMM'nin bu iş için 15 milyon lira harcadığı iddia edildi.

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

2024 yılbaşı sofrasının maliyeti 4.300 TL'yi aştı! 

2024'de kısa süre kala yeni yıl kutlama planları yapılmaya başlandı. Geçen sene 2.500 TL’ye kurulabilen yılbaşı sofrası yeni yılda 4.300 TL'ye kurulacak.

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı.

Fahiş kiralar öğrencileri de vurdu: Eğitimlerini dondurmayı bile düşünüyorlar!

İstanbul'da öğrenci olmanın maliyeti son bir senede uçtu. Özellikle ev ve özel yurtta barınan öğrencilerin durumu daha kötü. Kentte özel yurtta barınmanın maliyeti bir yılda yüzde 213,94 arttı. Bazı öğrenciler eğitimlerini dondurmayı bile düşünüyorlar...

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Yeni yılda ehliyette kurs, harç ve sınav bedellerinin yükseleceği açıklandı. Buna göre, ehliyet almak isteyenler için kurs ücreti ve harçlarla birlikte bu sene yaklaşık 10 bin lira ödeme yaparken, gelecek yıl zamlarla beraber fiyatın 20 bin lirayı geçmesi bekleniyor. İşte haberin ayrıntıları...

Şirket kredi kartlarında limitler güncellensin, uzun vadeli taksitli kredi verilsin!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Yakın zamana kadar finansmana ulaşım problemi vardı. Şu anda finansmana ulaşımdan ziyade finansmanın maliyeti daha önemli. Şirket kredi kartlarına mutlaka düzenleme yapılmalı” dedi.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44 bin TL'yi aştı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Geçen senenin aynı ayına göre yüzde 79,42 artan İstanbul'da yaşamanın maliyeti, 44 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar..

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Bugün itibarıyla okullar yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Çocuklarını okutmaya çalışan veliler için en basit beslenme çantasının maliyeti haftalık en az 192 lira olurken, aylık ise 770 lira oldu.

mantolamanın maliyeti Haberi

mantolamanın maliyeti

Isı yalıtımı maliyeti nedir?

Isı yalıtımı binaların ve çatıların dış bölümlerine bakan duvarların veya tesisat borularına ve havalandırma bölümlerine uygulanan bir enerji tasarruf sistemi olarak karşımıza çıkıyor.


Isı yalıtımı uygulaması, yalıtım sistemleri arasında en çok tercih edilen sistem olarak biliniyor. Isı yalıtım sisteminin en çok tercih edilmesindeki en büyük etken ise en çok tasarruf ve fayda sağlaması olarak karşımıza çıkıyor. 


Isı yalıtımı yazın evinizde ki sıcak havayı muhafaza ederek daha az klima kullanmanızı , kışın ise içerideki sıcak havayı muhafaza ederek daha az enerji tüketmenizi sağlıyor.  Bundan dolayı daha az enerji tüketmeniz size maddi açıdan oldukça yarar sağlıyor. 


Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamıda sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor.Isı yalıtımı binanın zemin katından çatısına...