10 / 05 / 2024

mantolamanın yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır

mantolamanın yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır

Konut satın alacağınız veya kiralayacağınız bir yapıda mantolama olduğu söyleniyorsa; Bir binaya mantolama uygulamasının kaliteli yapılıp yapılmadığı nasıl kontrol edilir? Mantolama nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Bakan Yusuf Tekin: 2000 öncesi yapı stokları kontrol edildi, 1583 okul yıkılıp baştan yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2000 öncesi yapı stokunun neredeyse tamamının Türkiye genelinde tahkik işlemlerinin yapıldığını ve 1583 okulun deprem sebebi ile yıkılıp yeniden yapıldığını açıkladı.

Keskinkılınç Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Keskinkılınç Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Murat Keskinkılıç tarafından kuruldu.

Yılın müjdesi Kia’dan geldi! Picanto’ya son iki ayda hiç zam yapılmadı!

Uygun fiyatlarıyla Türkiye pazarında hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip olan Kia, ekim ayı fiyat listesini yayımladı. Paylaşılan fiyat listelerine bakıldığında Kia’nın en çok tercih edilen Picanto modeline zam yapılmadığı görüldü.

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Peugeot 208 Mart fiyatlarıyla şaşırttı! 208'e tek kuruş zam yapılmadı! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Yatay krom ızgarası, aslan pençeli farları ve etkileyici ön yüzü ile güçlü bir görünüme sahip Peugeot 208, Mart fiyatlarıyla şaşırttı! 208'e tek kuruş zam yapılmadı! İşte Peugeot Yeni 208 9 Mart 2023 fiyat listesi...

44. Yapı Fuarı yarın başlıyor!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat sektörünün, yerli ve yabancı temsilcilerin iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul yarın başlıyor. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 130 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi 569 ada 1 parselde bulunan 119 adet konut ve 11 adet ticari üniteden oluşan toplam 130 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatları 21 Ekim tarihinde alındı.

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu yarışması için başvurular başlıyor!

27'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi 1 Mayıs'ta başlıyor. Yarışmacılar 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Bakan Pakdemirli açıkladı! Ödemeler bugün yapılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Tarım ve 2020 yılı su ürünleri yetiştiriciliği kapsamında üreticilerimize 85 milyon liralık destek ödemesini bugün yapıyoruz" dedi.

Bina yapıları kar yağışını nasıl etkiler?

Uzmanlara göre şehirlerdeki yapılaşma şekli karın yağış biçimini de etkiliyor. Peki, dikey mimari kar yağışını nasıl etkiliyor.

mantolamanın yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır Haberi

mantolamanın yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır

Mantolama nasıl anlaşılır?

Binalarda dış cephe yalıtım uygulaması olarak da bilinen mantolama uygulaması 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geliyor.


Yönetmelik hükümlerine göre yeni binalar mantolaması yapılarak inşa edilirken; eski binaların da 2017 yılında kadar mantolama yaptırması gerekiyor.


Aksi takdirde, mantolaması olmayan binalar için yasal yaptırımlar söz konusu oluyor. Örneğin, mantolaması olmayan binadaki evler için alım-satım, kiralama gibi tasarruflar yapılamıyor. Ayrıca, doğal gaz ve kombi gibi uygulamalar da yaptırılamıyor.


Peki bir binaya mantolamanın yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır?

Mantolamanın yapılıp yapılmadığı, binanın projesine bakılarak dış katmanları ve ne tür yalıtım malzemeleri kullanıldığı görülebiliyor. 


Bir mimar ya da mühendise danışarak binada hangi ısı yalıtım panelinin kullanıldığı öğrenilebiliyor. Binaların yalıtımı dıştan ya da içten mantolamayla yapılabileceği gibi ısı yalıtım sıvaları...