18 / 05 / 2024

Mardin Deyrulzafaran Manastırında son durum ne

Mardin Deyrulzafaran Manastırında son durum ne

Hristiyanların en önemli merkezlerinden Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırı’na ait olan ve 2006’da Hazine’nin el koyduğu 439 dönümlük arazinin Manastır’a iade kararını Yargıtay onadı.

Mardin Deyrulzafaran Manastırı'na ait olan arazi iade edildi!

Hıristiyanların en önemli merkezlerinden Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırına ait olan ve 2006 yılında hazine tarafından el konulan 439 dönümlük arazinin manastıra iade kararı, Yargıtay tarafından da onaylandı.

Kumtel HM-01 mikrodalga fırında dev indirim! İşte fiyatı ve teknik özellikleri!

Küçük ev aletleri konusunda konusunda adından sıkça söz ettiren Kumtel, mikrodalga fırında resmen çığır açacak bir ürün piyasaya sundu. Kumtel, bu ürüne ilişkin tüm teknik özelliklerini paylaşırken, ürünün fiyatında da indirime gidildiği öğrenildi.

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Siemens SN53IS62MT iQ500 yarı ankastre bulaşık makinesiyle beraber set alımlarında ankastre fırında 5 bin lira indirim!

Beyaz eşya denildiğinde akla ilk gelen markalardan Siemens, müşterilerin çok sevineceği bir haber verdi. Siemens, SN53IS62MT iQ500 yarı ankastre bulaşık makinesiyle beraber set alımlarında ankastre fırında 5 bin TL indirim imkânı sunacağını açıkladı.

Simfer 4244 inox gri 42 litre turbo midi/mini fırında dev indirim kampanyası! Resmen başladı!

Elektronik ev aletleri denildiğinde akla ilk gelen markalardan Simfer, mini fırında dev indirim kampanyasının startını verdi. Simfer, 42 litre turbo midi/mini fırına 890 TL indirim geldiğini açıkladı.

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Dolarda yeni yıl depremi! Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Dolar ölüm sınırında mı?

Dolarda yeni yıl depremi! Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Dolar ölüm sınırında mı?

Hotpoint mikrodalga fırında 4 bin TL indirim! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sevilen marka Hotpoint mikrodalga fırında şimdi indirim fırsatı var. Peki, Hotpoint mikrodalga fiyatı ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Mardin Deyrulzafaran Manastırında son durum ne Haberi

Mardin Deyrulzafaran Manastırında son durum ne

Mardin’de bulunan ve Hristiyanlar’ın önemli inanç merkezlerinden biri olan 6 bin yıllık geçmişe sahip Deyrulzafaran Manastırı’na ait 439 dönümlük arazi, yürütülen hukuki mücadelenin ardından Manastır tarafından geri alındı. Manastır’ın 439 dönümlük arazisi, Manastır Vakfı’nın elinde tapusu olmasına rağmen 2006 yılında yapılan Kadastro çalışmaları sırasında Hazine adına tescillenmiş ve Manastır Vakfı tarafından başlatılan hukuki mücadele sonucunda Mardin 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2013 yılında, bilirkişi raporları ve tanık ifadelerini de göz önüne alarak tapuların iadesine karar vermişti. Mahkemenin kararının ardından Hazine davayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 16. Hukuk Dairesi ise son noktayı koydu. Yargıtay, Hazine’nin itirazlarını reddederek, tapunun Deyrulzafaran Manastırı Vakfı’na tescillenmesine karar verdi. Kararı değerlendiren Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı Vakfı Danışmanı Gabriel Akyüz, “Bir hafta önce Mardin Tapu Müdürlüğü’nden arazilerimizin tapusunu...