02 / 05 / 2024

Mardin Kalesi turizme mi açılacak

Mardin Kalesi turizme mi açılacak

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Diyarbakır Zerzevan Kalesi turizme kazandırılıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yapım çalışmaları devam eden Zerzevan Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Hereke Kalesi 2018’de tamam!

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Başkan Baran, 2018’de kalenin turizme açılacağını dile getirdi.

Ordu Gençağa Kalesi turizme kazandırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Mardin Kalesi turizme mi açılacak Haberi

Mardin Kalesi turizme mi açılacak


1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor.

Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor. Konuya ilişkin İHA’ya konuşan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör, geçtiğimiz hafta Ankara’da bazı temaslarda bulunduklarını ve Kale’nin kısmi olarak turizme açılacağını söyledi.

“Ankara’daki görüşmelerimiz çok olumlu geçti”

Son 3 hafta boyunca bölgede çatışmaların olmamasıyla turizm sektöründe kıpırdamalar olduğunu söyleyen Güngör, “Şu anda normalde sezonumuz olan tarihte sadece hafta sonu biraz kıpırdama oldu. Son 3 haftadır Merdin ve çevresinde terör olaylarının olmaması doğal olarak bir hareketliliği meydana getirdi. Bununla beraber geçen hafta bir heyetle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Turizm...