04 / 05 / 2024

Mardin kültür turizmi

Mardin kültür turizmi

Mardin'de Mardius Tarihi Konak'ın Genel Koordinatörü Emrecan Aydın ve Otel Müdürü Hızır Akbey, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi Gülçin Güner'i Alanya'da ziyaret etti.

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Mardin’deki gençlik ve kültür merkezlerinin inşaatı yükseliyor!

Kardeş şehri Mardin'de de yatırım yapan Arnavutköy Belediyesi, kente kazandırdığı gençlik ve kültür merkezlerinin inşaatını tamamlıyor.

Arnavutköy Belediyesi'nden Mardin’e iki yeni kültür merkezi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Arnavutköy Belediyesi, Mardin’deki kardeş belediyeleri Derik ve Dargeçit’e iki ayrı kültür merkezi yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

11 il kültür turizmi için toplandı!

11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri 'nin yanı sıra, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları, yerel, ulusal ve turizm basınının da katıldığı toplantı düzenlendi.

Adana'da kültür turizmi canlandırılacak!

Yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunan Adana'da kültür turizmini canlandıracak Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.

Kayaköy, kültür turizmi ile kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, geçmişi MÖ 3000 'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos' olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültürr turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

Mehmet Gönenç: Bergama kültür turizminin başkenti olacak!

Mehmet Gönenç, bu durumun ilçesi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ilçenin rotasını kültür başkenti olarak belirledi: Tarım ve sanayi de olacak ancak lokomotifimiz kültür turizmi...

Ankara'da Mardin Kültür Evi törenle hizmete açıldı!

MAREV Ankara Şube Başkanı Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy, "Mardin Kültür Evi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, birbirimize kenetleyecek ve dayanışmayı sağlayacak bir hizmettir" dedi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman turizmine yol haritası çiziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı. Adıyaman, 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda bulunuyor...

Mardin kültür turizmi Haberi

Mardin kültür turizmi

Türkiye'de, turizm pastasından her coğrafyanın doğru yatırımlarla ve doğru devlet politikasıyla pay alabileceğini aktaran Emrecan Aydın ziyarette yaptığı konuşmada. "Mardin ili Güneydoğu nun dünya çapında eıı önemli turizm ve cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Kültürel yapısı, din, dil, ırk ayrımı yapmadan hala yaşayan hoşgörü ve sevgisi, mimari yapısı ve tarihi, büyüyen ekonomisi ve turizmi ile önümüzdeki yıllarda adından daha fazla söz ettirecek. Biz de bu önemli misyona katkıda bulunmak amacıyla Mardius Tarihi Konak'ı hizmete açtık. Ticari kaygılarla açılmayan Mardius Tarihi IKonak gibi bir otelin tanınırlığını daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz" dedi. 


Antalya...