09 / 05 / 2024

Mardin suriyeli çocuklar

Mardin suriyeli çocuklar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kızıltepe'ye sığınan Suriyeliler için eski Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) binası okula dönüştürüldü. Tepebaşı Mahallesi'ndeki açılış öncesinde öğrencilere çeşitli okul malzemeleri dağıtıldı...

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Sadakataşı Derneği, Suriye'deki savaşta anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Zeynep ve ailesi için briket ev inşa etti.  

Mina’nın Çocukları Projesi Yalova’dan Mardin’e kadar uzandı!

Arkadaşıyla birlikte uçak kazasında hayatına kaybeden Mina Başaran’ın adını taşıyan ‘Mina’nın Çocukları Projesi’ büyüdü, Yalova’dan Mardin’e kadar uzandı…

İHH'den Suriyeli yetimler için özel köy!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kalabileceği "Çocuk Yaşam Merkezi" inşa etti.

Mehmet Topal'dan Suriyeli çocuklar için spor kompleksi!

Fenerbahçe takımında top koşturan milli futbolcu Mehmet Topal, Hatay’da kurduğu kampta yaşayan mülteci çocuklar için Mehmet Topal Spor Kompleksi'ni hizmete açtı.

Mardin'in Dargeçit Belediyesi alt yapı çalışmalarına hız verdi!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Mardin'in Dargeçit Belediyesi, temizlik ve alt yapı çalışmalarına hız verirken, çocuklar için 4 gün içerisinde oyun parkı yaptı.

Hatay'da Suriyeli çocuklar için yapılan yaşam merkezi Eylül'de açılacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

Hatay'da Suriyeliler için 2 katlı okul inşa edilecek!

Hatay Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın Aalen Belediye Başkanı ve SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel ile Suriyeli çocuklar için 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolünü imzaladı.

Kahramanmaraş çadır kentte suriyeli çocuklara anaokulu yapıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların eğitimi için Kahramanmaraş'taki çadır kentte anaokulu oluşturuldu.

Suriyeli ailelerin çocukları prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Suruç'taki çadır kentte oluşturulan prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.

Mardin'e engelsiz yaşam merkezi inşa ediliyor!

Mardin'in Midyat ilçesine, engelli ve kimsesiz çocukların yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla 'Engelsiz Yaşam Merkezi' yapılıyor. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, sosyal tesisin çok amaçlı kullanılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Boğaziçi Yönetim bir oyuncak da sizden kampanyasına katıldı!

Boğaziçi Yönetim bir oyuncak da sizden kampanyasına katıldı. Site Yönetimi'nde lider kuruluş olan Boğaziçi Yönetim "Suriyeli Çocuklar için Bir Oyuncak da Sizden" kampanyasında büyük çaba gösterdi.

Mardin suriyeli çocuklar Haberi

Mardin suriyeli çocuklar

Açılışa AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Gözbebeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Mazi ve çok sayıda Suriyeli öğrenci katıldı.


Açılışta konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, ilçede  yaklaşık 15 bin Suriyeli sığınmacının olduğunu ifade ederek, devletin desteğiyle sağlık giderlerinin ve bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.


Suriyeli sığınmacıların çocuklarının okul ihtiyacı olduğunu kaydeden Ermiş, "Burada kaymakamlığımıza ait 8 derslikli bir bina var. Destek için tahsis ettik. Şuan 300 öğrenci buraya kayıtlı. Eğitime pazartesi gününden itibaren başlayacaklar. Buradaki Suriyeli mültecilere rahat bir şekilde eğitim imkanı olacak" dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise Suriye’den göç eden eğitim çağındaki çocuklar için 8...