27 / 04 / 2024

mardin tarihi çarşı

mardin tarihi çarşı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi çalışmaları kapsamında Suka Ellafa (Zahireciler) çarşısının esnaflarıyla bir araya geldi.

2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav tarihi açıklandı: Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 

Bu yıl 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sınavın tarihini ve saatini açıkladı. İşte başvuru detaylarına ilişkin tüm merak edilenler...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

TOKİ Mardin projesiyle 148 yeni konut geliyor! İhale tarihi belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesiyle Savur ilçesine 148 yeni konut geliyor. İşte TOKİ Mardin 2023 projesi ihale tarihi...

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım 2. oturumu 6 Temmuz'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihalesinin 2. oturumu 6 Temmuz 2022 tarihi Çarşamba günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

mardin tarihi çarşı Haberi

mardin tarihi çarşı


Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin ortaklığı ile GAP Bölge İdare Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın(DİKA) finansal desteği yürütülen Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi’nin çalışmaları hakkında Suka Ellafa(Zahireciler) esnaflarını bilgilendirme amacıyla toplantı yapıldı. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı çok amaçlı toplantı salonunda yapılan toplantıya Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, projenin teknik ekibi ile esnaflar katıldı.  Projenin geldiği aşama hakkında bilgi verilirken, esnaflarında düşünce ve görüşleri alındı.

Proje kapsamında Suka Ellafa çarşısında bulunan 25 dükkan restore edilerek, tarihsel ve kültürel süreklilik sağlanacak, tarihi çevre ve çağdaş yaşam koşulları doğrultusunda daha sağlıklı fakat kimliği korunarak canlandırılmış olunacak.


Mardin Büyükşehir...