03 / 05 / 2024

markalar avm kirası

markalar avm kirası

AVM’de yine kira kavgası çıktı. Kârlılık oranları azalan mağazalar, dolarla ödenen kirada indirim olmazsa yatırımcıyı dava etmeye hazırlanıyor. Markalar, “Böyle giderse kepenk iner” diyor.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

AVM'ler ve markalar arasında kira krizi!

Koronavirüs salgını başından beri AVM'ler ve markalar arasında kira krizi sürüyor. Peki AVM'ler ve markalar arasındaki kira sorunlarında son durum ne?

Avrupa’da markalar AVM'leri terk ediyor!

Avrupa’da bir devir sona eriyor. AVM’ler ve alışveriş caddelerindeki lüks mağazalar iflaslarını açıklıyor. Bunların Türkiye mağazaları da olumsuz etkilenebilir. İşte Avrupa devlerinin Kovid-19 salgınından sonraki durumları..

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

AVM'ler ve markalar karşı karşıya!

Yılda 4 milyar TL’yi aşan ortak gider faturaları, markalar ile AVM’leri karşı karşıya getirdi. Giderlerin azalmasına rağmen yaptıkları ödemelerin azalmadığını ve şeffaf davranılmadığını belirten markalar, durumun suiistimal edildiğini söylüyor. 

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Sinan Öncel: AVM'ler için ciro kirası en adil çözüm olacak!

''Ciro kirasından başka bir seçenek görünmüyor'' Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, ''Ciro kirası aynı zamanda tüm taraflar için en adil çözüm olarak görünüyor'' açıklamasında bulundu.

BMD: Ciro kirasına dönmeyen AVM'lerde mağaza açılışları riskli!

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, ciro kirasına geçmeyen AVM’lere ilişkin konuştu. BMD üyesi markalarla yapılan değerlendirmeler ışığında 1 Haziran’da ciro kirasına dönmeyen veya tatmin edici kira indirimi yapmayan AVM’lerde mağaza açılışlarının ticari açıdan çok riskli olduğu belirtildi...

17 Burda AVM kiracılarına müjde! Ciro kirası uygulanacak!

1 Haziran’da tüm illerde bulunan merkezler ile birlikte açılması planlanan 17 Burda AVM’nin ev sahibi Esas Gayrimenkul’den kiracılara müjdeli haberler verildi. 3 aylık dönem için de sabit kira uygulaması yerine mevcut kira sözleşmelerinde yer alan ciro oranları üzerinden ciro kirası uygulanacak.

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

AYD’nin mayıs ayında kira alınmaması hakkındaki tavsiye kararı, kimi AVM’lerce kredi borçları gibi giderler nedeniyle kabul edilmedi. Markalar ise bu noktada tazminatsız çıkış hakkı talep ediyor. Hatta birçok markanın, e-ticaret ve cadde mağazaları açtığı görülüyor. 

markalar avm kirası Haberi

markalar avm kirası

Bu yıl turizmde yaşanan gerilemeyle yabancı müşterisi azalan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe kalkışmasının ardından piyasalarda yaşanan sarsılmayla boğuşan perakendeciler ile AVM yönetimleri arasında yine kira kavgası çıktı.


HERKES ZARAR GÖRECEK

Bu süreçte AVM yatırımcılarından herhangi bir kira indirimi desteği alamadıklarını belirten marka sahipleri, geçtiğimiz hafta Maçka'daki St. Regis otelde bir araya geldi. 62 marka adına yaklaşık 90 kişinin katıldığı toplantıda, ortak alan giderleri ve döviz kuruna endekslenen kiralar en önemli gündem maddesi oldu. Twigy'nin sahibi Sinan Öncel, "Toplantıya katılan markaların toplamda bin 500'ün üzerinde mağazası var. Hepimiz bir süreliğine ciro bazlı kiralama yapılmasını talep ediyoruz. Bağdat ve İstiklal Caddesi neredeyse boşaldı. AVM'lerin de böyle olmasını istemiyoruz. Amacımız ortak bir çözüm bulmak. Yoksa her iki taraf da zarar görecek" dedi....