07 / 05 / 2024

marmaray bugün açılacak mı

marmaray bugün açılacak mı

Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray bugün açılıyor. Günlerdir geri sayımı yapılan Marmaray için artık sadece saatler kaldı. Marmaray, Üsküdar'da düzenlenecek törenle saat 15.00'te hizmete girecek...

İzmir Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir Şehir Hastanesi'nin bugün hasta kabulüne başlayacağını açıkladı. İzmirlilere müjde, İzmir Şehir Hastanesi bugün açılıyor...

GSB personel alımı başvuru ekranı bugün açıldı! 11 bin 455 personel alınıyor! Aman kaçırmayın, hemen başvurun!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 personel alımı için başvuru ekranı bugün açıldı. İşte detaylar..

İstanbul’a yeni banliyö hattı geliyor! Yarın açılacak…

İstanbul’un raylı sistem ağır giderek genişlerken bir yenisine Halkalı-Bahçeşehir hatta eklendi. Yarın açılacak olan hatla birlikte Halkalı-Bahçeşehir mesafesi 22 dakikaya düşecek. 

AVM'ler bugün kaça kadar açık? AVM'ler bugün açık mı? İşte 12 Mart-13 Mart AVM çalışma saati!

AVM'ler bugün kaça kadar açık ve AVM'ler bugün açık mı sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gidecekler tarafından merak ediliyor ve aratılıyor. Peki AVM'ler bugün kaça kadar açık? AVM'ler bugün açık mı? İşte 12 Mart-13 Mart AVM çalışma saati...

Bankalar bugün açık mı? 10-11 Mart bankalar çalışıyor mu?

İstanbul’da 5 gün sürecek kar yağışı başladı. Megakent, güne beyaz örtüyle uyandı. İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle birçok resmî ve özel kurum tatil edilmiş, çalışanlar ise izinli sayılmıştı. Peki İstanbul’da bankalar bugün açık mı? 10-11 Mart’ta bankalar çalışıyor mu? İşte detaylar…

Asgari ücret bugün açıklanıyor mu?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2022 asgari ücretin netleşmesi için son bir toplantı kaldı. Peki son gelişmeler neler? Asgari ücret bugün açıklanır mı?

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

İstinyePark İzmir bugün açılıyor!

Orjin Grup tarafından İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İstinyePark İzmir bugün açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin İzmir'de yapılmış ikinci en büyük özel sektör yatırımı olan İstinyePark İzmir, kentin en büyük AVM'si olmaya aday...

Türkevi Binası bugün açılıyor!

New York'ta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı bugün yapılacak.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Giresun Çotanak Stadı yarın açılacak!

Giresun'da inşa edilen 2 bin 28 seyirci kapasiteli Çotanak Stadı, TFF 1. Lig'in 18. haftasında yarın oynanacak Giresunspor-Aydeniz Et Balıkesirspor karşılaşmasıyla yarın açılacak. 

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

marmaray bugün açılacak mı Haberi

marmaray bugün açılacak mı


Marmaray bugün açılıyor!


Asya ve Avrupa kıtalarını İstanbul Boğazı'nın altından, denizin içinden birleştirecek olan Marmaray bugün açılıyor. Marmaray'ın açılışı için her şey tamam. Artık sadece  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkaban Recep Tayyip Erdoğan, birçok bakan ve yabancı devlet adamlarının da katılacağı tören bekleniyor. Marmaray açılışı için yapılacak tören bügün saat 15.00'te Üsküdar'da yapılacak. Törene tüm halk katılabilecek ve Marmaray'ın ilk yolculuğunu da yapabilecekler.


Asrın projesi tanımıyla tüm dünyanın da hayranlıkla izlediği Marmaray projesinin çalışmaları 9 yıl sürdü. Aslında Marmaray'ı ilk defa 1860 yılında Sultan Abdülmecid zikretti. Sultan Abdülmecit'in o dönemde projeyi, sütunlar üzerinde duran ve denizde yüzer tip bir tünel ve önerilen enkesitler olarak tasarlanan taslak şeklinde hazırlattı. Tünelin, denizin altından geçirilmesi planlandı ancak eski tekniklerle tünelin deniz dibinin üzerinde veya altında...