05 / 05 / 2024

Marmaray hattı boğaz geçiş süresi

Marmaray hattı boğaz geçiş süresi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım, dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen Marmaray Hattı ile Boğaz geçişinin 2 dakikaya ineceğini bildirdi. Bakan Yıldırım 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası öncesinde konuştu...

Yabancılar Boğaz'dan yazlık alıyor!

Yabancıların Boğaz hattındaki yalı ve köşklere ilgisi arttı. Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 'Ortadoğu ülkelerinin İstanbul Boğazı’ndaki yalı ve köşklere büyük ilgisi var'

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Boğaz'daki 60 yalı satılmayı bekliyor!

İstanbul'un en değerli bölgesi olan Boğaz hattında 60'a yakın yalı satılmayı bekliyor. Satışa çıkarılan yalıların fiyatları ise 4,5 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında değişiyor.

Boğaz’daki 59 yalı satış masasında bekliyor!

İstanbul'un en değerli bölgesi olan Boğaz hattı da gayrimenkulde yaşanan durgunluktan nasibini aldı. 660 yalının bulunduğu bölgede durgunluk nedeniyle satışa çıkarılan yalılar müşteri bulamıyor. Halen Boğaz'da 59 yalının satış masasında olduğu ifade ediliyor…

Reina’ya Boğaz'da yeni yer aranıyor!

Yılbaşı gecesi yaşanan hain terör saldırısı sonrası kapanan Reina’ya Boğaz hattında yeni yer aranıyor.

1983 yılında Boğaz'a teleferik hattı kurulacakmış!

1983 yılında Boğaziçi Köprüsü'nden sonra Avrupa ile Asya'yı ikinci defa birbirine bağlayacak Boğaz teleferik hattının yapımına başlanacakmış. Kuruçeşme-Kandilli arasında kurulacak hat ile saatte 500-600 kişi taşınacakmış.

İstanbul Boğazı'na imar kararı çıktı!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği 1983 yılından beri kanunla korunan Boğaz hattında imar artışının önünü açarak, son kalan alanları da ranta ve talana teslim edecek.

1973 yılında İstanbul Boğazı'na su borusu döşeniyormuş!

1973 yılında İstanbul'un iki yakasındaki su kaynaklarını birleştirecek Boğaz sualtı boru hattının sondajlarına başlanmış. Bin 900 metre uzunluğunda, birbirine paralel iki boru hattının döşenmesi 50 milyon liraya mal olacakmış.

Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi çalışmalarına başlandı!

Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda yüksek gerilim hattıyla denizaltından bağlayacak "380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi" için "Giulio Verne" kablo serme gemisi ile çalışmalarına başladı.

İstanbul'a Çanakkale Boğazı'ndan yeni elektrik hattı!

Çanakkale Boğazı ' nda, Bandırma bölgesinde inşaat aşamasındaki yaklaşık 2500 megavat kurulu güce sahip yeni santrallerin ürettiği elektrik enerjisi Çanakkale Boğazı' ndan İstanbul'a aktarılabilecek...

İstanbul'un elektriği Çanakkale Boğazı'ndan geçecek!

İstanbul'un elektriği Çanakkale Boğazı'ndan geçecek. TEİAŞ tarafından Sütlüce ve Suluca mevkileri yakınında başlatılan çalışma kapsamında denize yüksek gerilim hattı kablosu döşenerek İstanbul'un Avrupa Yakası'na enerji nakledilecek.

İstanbul Boğazı'na ikinci metro hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy İncirli’den Kadıköy Söğütlüçeşme’ye kadar uzayacak 28 kilometrelik yeni metro hattı için çalışmalara başladı.İstanbul Boğaz Köprüsü’nün kuzeyine bir köprü daha yapılması öngörülüyor...

Boğazray projesi için düğmeye basıldı!

İstanbul'da Marmaray' a kardeş geliyor. İncirli - Söğütlüçeşme arasında yapılacak 28 km'lik metro hattı, Boğaz'ın altından geçerek iki kıtayı birbirine bağlayacak. Hattın etüt çalışmaları 2015'te tamamlanacak.

Marmaray hattı boğaz geçiş süresi Haberi

Marmaray hattı boğaz geçiş süresi


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım, dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen Marmaray ile Boğaz geçişinin 2 dakikaya ineceğini bildirdi. Bakan Yıldırım, İstanbul'da 5-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek "11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası” öncesinde konuştu.


Burada, dünyanın imrenerek izlediği dev projelerin damga vuracağına işaret eden Bakan Yıldırım, açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak şuraya, cumhurbaşkanı ve bakan düzeyinde yabancı konukların yanı sıra, çok sayıda sektör temsilcisi, akademisyen, ve uzmanın katılımının beklendiğini açıkladı. Şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay teknolojileri, haberleşme, boru hatları ve kent içi ulaşımdan oluşan yedi sektörün inceleneceğim belirten Bakan Yıldırım, bu sektörlere yönelik raporların katılımcıların görüşüne sunulacağım kaydetti.


VİZYONUMUZ ÇIKACAK


Bakan Yıldırım, şuranın, denizcilik, ulaşım, havacılık, haberleşme gibi alanlarda hedeflerin yeniden gözden geçirilmesine imkan sağlayacağım...