05 / 05 / 2024

marmaray pekin ile londrayı birleştirecekmi

marmaray pekin ile londrayı birleştirecekmi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattına ilişkin, "Demiryolu hattı tamamlandığında Türkiye'nin gerçekten 150 yıllık hayali, İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz Marmaray ile Pekin, Kars üzerinden Londra'ya birleşecek" dedi...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ile o ilçenin kaderi değişecek!

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gebze-Halkalı Marmaray hattı İstanbul ulaşımına büyük rahatlama sağlarken bir ilçenin de kaderini değiştirecek.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

Çin’den Hong Kong’a hızlı tren!

Hong Kong’u Çin’e bağlayan yeni hızlı tren hattı hizmete açıldı. Pekin ile Hong Kong arası yolculuk süresi 9 saate düşecek.

Vatantur Turizm Seyahat Acentalığı Telekomün.Gıda İnş.Teks.Ve İth.İhr. Limited Şirketi Marmaray Şubesi açıldı!

Vatantur Turizm Seyahat Acentalığı Telekomün.Gıda İnş.Teks.Ve İth.İhr. Limited Şirketi Marmaray Şubesi Fatih'te 100 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Pekin, havayı temizleyen kule ile nefes alacak!

Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliğine karşı mücadele edilen altı metrelik bir kule yerleştirildi. Hollandalı sanatçı Daan Roosegaarde’ın ürettiği projede, kirli havayı emen altı metrelik metal bir kule dışarıya temiz hava salıyor.

Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak!

Bakan Arslan "Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım için Türkmenistan ve Azerbaycan ile Aşkabat Bildirisi imzalandı" diye konuştu.

3. köprü ile Pekin'e kadar bağlantı yolu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını, 3.köprüdeki yüksek hızlı tren hattı ile Pekin'e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Marmaray banliyö hatlarına ek süre!

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

marmaray pekin ile londrayı birleştirecekmi Haberi

marmaray pekin ile londrayı birleştirecekmi


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattına ilişkin, "Demiryolu hattı tamamlandığında Türkiye'nin gerçekten 150 yıllık hayali, İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz Marmaray ile Pekin, Kars üzerinden Londra'ya birleşecek" dedi.


Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Yazıcı, Vali Eyüp Tepe'yi ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'a gümrük müdürlüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştirmek için geldiklerini söyledi.


Yarın da Iğdır'da Dilucu gümrük binalarının temel atma törenini gerçekleştireceklerini ve bunları yap-işlet-devret modeliyle yaptıklarını dile getiren Yazıcı, "Nitekim en büyük projelerimizden biri olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Ankara-Kars hızlı tren, Türkiye'nin en önemli projelerinden bir tanesi. Tarihi İpekyolu güzergahını Pekin'den Londra'ya bağlayacak demiryolu hattı üzerine muazzam bir ticaret potansiyelini taşıyacak son derece stratejik bir çalışma" diye konuştu.


"Demiryolu hattı tamamlandığında Türkiye'nin gerçekten 150 yıllık hayali, İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz Marmaray...