05 / 05 / 2024

marmaray projesi maliyeti

marmaray projesi maliyeti

Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray projesinin toplam maliyeti nedir? Marmaray finansmanları nelerdir? İşte Marmaray hattı projesi finansmanı için yapılan anlaşmalar...

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyeti mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyetine ve öngörülen kazanç tutarı meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul inşaatı ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul neden yapılıyor? Kanal İstanbul yapım maliyeti ne kadar? Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul'un kapasitesi ne kadar? Kanal İstanbul'dan günde kaç gemi geçecek? İşte Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

64 OSB projesi tamamlanacak! 

11. Kalkınma Planı döneminde 64 OSB projesi tamamlanacak. Proje maliyeti 4.5 milyar TL olacak. 440 bin ilave istihdam sağlanacak. Plan döneminde 31 küçük sanayi sitesi, 18 endüstri bölgesi kurulacak...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Adana Güney Çevre Yolu projesi ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, tahmini maliyeti 150 milyon TL olan 29 kilometrelik Güney Çevre Yolu Projesi’nin bir hafta içinde ihaleye açılacağının müjdesini verdi.

Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde son durum ne?

Üsküdar Meydanı'nda Marmaray İstasyonu inşası sırasında yapılan kazılarda çok sayıda eser ve mimari yapı bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde müze devre dışı bırakıldı.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nin maliyeti 1.6 milyar!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "(Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi) Bunun maliyeti 1 milyar 600 milyon lira ama her şey onun için feda olsun. Daha güzel şeyler yapacağız" dedi.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi açıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nin maliyeti 1 milyar 600 milyon lira ama Kıbrıs bizim canımız. Her şey onun için feda olsun. Daha güzel şeyler yapacağız" dedi.

Berlin havalimanı projesi durduruldu!

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu.

2006 yılında Marmaray deprem etkisi yaratmış!

2006 yılında Halkalı'dan Gebze'ye uzanacak olan raylı sistem projesi Marmaray kapsamında, Üsküdar Selmanağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen Makas Tüneli çalışmaları iki apartmanı çökme tehlikesiyle karşı karşıya getirmiş.

marmaray projesi maliyeti Haberi

marmaray projesi maliyeti

Marmaray finansman!

Bugün saat 15:00'te Üsküdar'da açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray projesinin toplam maliyeti nedir? Marmaray finansman ları nelerdir? Gibi Marmaray proje bedeli ile ilgili sorularınızın yanıtı Marmaray'ın internet sayfasından kamuoyuna açıklanıyror.


Marmaray projesi finansman ı için yapılan anlaşmalar şu şekilde sıralanıyor:


Marmaray finansman:

Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- ile Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri -Sözleşme ENG- Kredi Anlaşmaları;

TK-P 15 nolu İkraz Anlaşması, Hazine Müsteşarlığı ile Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 17.09.1999 tarihinde imzalanarak 15.02.2000 tarih ve 23965 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.


Bu kredi anlaşması ile 12,464 Milyar Japon Yeni kredi sağlanmış olup; 3,371 Milyar Japon Yeni'nin Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri -Sözleşme ENG- için, 9,093 Milyar Japon Yeni'nin Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- için kullanılması öngörülmüştür.


TK-P17 Nolu ikinci bir İkraz...