02 / 05 / 2024

marmaray üsküdar yenikapı

marmaray üsküdar yenikapı

Marmaray seferleri, herhangi bir aksaklık olmadan normal akışıyla gerçekleşiyor. Marmaray’ın Yenikapı İstasyonu, adeta bir müze gibi. Duvarları, şehrin tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götüren objeleri yansıtan eserler süslüyor...

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Üsküdar Meydanı yeni yüzüyle görücüye çıkacak!

İstanbul'da iki yakayı birleştiren Marmaray’ın inşasıyla yıllardır meydan olma özelliğini kaybeden Üsküdar Meydanı, yeniden tasarlanıyor.

Üsküdar'da markalı konut projeleri tam gaz!

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi dev ulaşım yatırımları sayesinde Avrupa yakasındaki tarihi yarımadaya yakınlaşan Üsküdar, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürüyor. Belediye ise, tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planlıyor.

Üsküdar Meydanı'na yeni düzenleme yapıldı!

Marmaray ve metro inşaatları nedeniyle paravanlarla kapatılan Üsküdar Meydanı, 12 yıl sonra denizi gördü. Araç ve yaya trafiği yeniden düzenlendi. Araçlar için yeni yol düzenlemesiyle trafik rahatladı.

Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde son durum ne?

Üsküdar Meydanı'nda Marmaray İstasyonu inşası sırasında yapılan kazılarda çok sayıda eser ve mimari yapı bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde müze devre dışı bırakıldı.

Üsküdar'daki projeler emlak fiyatlarını artırdı!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut'' dedi.

Üsküdar'da emlak fiyatları tavan yaptı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını vurgulayarak, arsa fiyatlarının neredeyse yüzde 500 arttığını söyledi.

Marmaray, metro ve Avrasya Tüneli, Üsküdar'ı değerlendirdi!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut." dedi.

Büyük projeler Üsküdar'da arsa fiyatlarını artırdı!

Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar`ı cazibe merkezi yaptı.Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı" dedi.

Üsküdar'daki gayrimenkul fiyatları Marmaray'la arttı!

Üsküdar'daki gayrimenkul fiyatları Marmaray'la arttı. Yaklaşık 1.5 sene önce faaliyete geçen Marmaray ve Üsküdar-Çekmeköy Metro Projesi’yle özellikle Üsküdar’da yüzde 70’e yakın bir fiyat artışı yaşandı.

Marmaray'ın Üsküdar istasyonundaki bacalar traşlanacak!

Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki istasyonunda yükselen bacaları, çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle traşlanacak. İstasyondaki gaz veya dumanın tahliyesi için yapılan bacalar estetiğe uygun olarak yeniden tasarlanacak...

Hava taksiler için Kadıköy ve Üsküdar'da pist inşa edildi!

İSPARK'dan alınan bilgiye göre, Heliport Projesi, İstanbul trafiğine havadan çözüm sunuyor. Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3 dakika, Üsküdar-Şişli 4 dakika, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak.

Aksaray-Yenikapı metro hattı ile Esenler-Üsküdar 30 dakika!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aksaray-Yenikapı Metro Hattı açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı bir törenle gerçekleştirecek. Yeni hatla Esenlerliler, Taksim'den Hacıosman’a, Üsküdar'dan Kartal'a kadar raylı sistemle ulaşabilecek.

marmaray üsküdar yenikapı Haberi

marmaray üsküdar yenikapı

Açıldığı ilk gün meraklı yolcuları ağırlayan Marmaray’da sonraki günler daha sakin geçti. 10 dakikada bir düzenlenen seferlerde herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Marmaray’ı ilk kez kullanan bazı yolcular “Besmele”yle binerken, bazı yolcular da hatıra fotoğrafı çektirdi. Üsküdar İstasyonu en yoğun duraklardan biri olurken vapur ve motor iskelelerinde de benzer bir yoğunluk yaşandı. Marmaray hattının en çok ilgi gören istasyonu ise Yenikapı oldu. Adeta müze istasyon görünümünde olan Yenikapı’nın dizayn edilmesi bir yıl süren titiz çalışma ile yapıldı.


Ücretsiz kullanımı devam eden Marmaray da meraklı yolcular Üsküdar-Yenikapı arasında Boğaz’ın altından geçmenin keyfini yaşıyor. Üsküdar’dan binen yolcuların çoğu Yenikapı’da inerek geri döndü. Geçtiğimiz günlerde yolcu yoğunluğu sebebiyle yaşanan aksaklıklar son buldu. Üsküdar ve Yenikapı istasyonlarındaki onlarca görevli yolcuları yönlendirdi. Yolcular ise özellikle Yenikapı...