05 / 05 / 2024

marmaraya biniş ücreti

marmaraya biniş ücreti

İki kıtayı İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL olarak belirlendi. Ayrıca İstanbulkart, Marmaray'da da kullanılabiliyor....

Bir şehirde daha toplu taşımaya zam geldi: Yüzde 80 zam

Afyonkarahisar Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 80 zam yaptı. Zammın ardından 5 lira 50 kuruş olan nakit biniş ücreti 10 liraya çıktı. 

İzmir'de toplu ulaşıma zam! İşte yeni tarife!

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı. 20 Mart Pazar gününden itibaren geçerli sayılacak yeni fiyat tarifesine göre 4.7 lira olan tam biniş ücreti, 6.5 liraya yükseltildi.

Tapu döner sermaye ücreti hangi hallerde ödenir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler için belli oranlarda harçlar ödeniyor. Bu harç oranları işlemin türüne göre değişiyor. Masraflar arasında döner sermaye ücreti de bulunuyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti hangi hallerde ödenir?

Tapu döner sermaye ücreti 2015!

Gayrimenkul satış işlemleri belli masraflar ödenerek yapılıyor. Tapu harcı, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti 2015 ne kadar?

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar? İşte apartman yönetici ücretleri..

Körfez Geçiş Köprüsü'nün geçiş ücreti 2 kat zamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Körfez Köprüsü'nün geçiş ücretine daha açılmadan 2 kat zam geldi. Seneye açılması beklenen Körfez geçişinin 35 dolar olarak belirlenen ücreti dolar 1.43'ten 2.80'e çıkınca katlandı.

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi bazı durumlarda kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, mal sahibi açacağı tahliye davasında ne kadar avukatlık ücreti öder? Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ev satın almak için bankaların konut kredisine başvuran tüketicilerin karşılaştığı masraflar arasında ekspertiz ücreti yer alıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması gerekiyor. Bu rapor için belli bir ücret ödeniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Su aboneliği ücreti 2015!

Gayrimenkullerin satın alınması ya da kiralanması halinde aboneliklerin kullanıcı adına alınması gerekiyor. Peki, su aboneliği almak ne kadar? İşte su aboneliği ücreti 2015..

Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet konutun yer aldığı projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Proje toplam 448 bin 726 metrekareden meydana geliyor. Peki Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Asansör periyodik kontrol ücreti 2015!

Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda bir defa yaptırılır. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir. Peki, asansör periyodik kontrol ücreti 2015 ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti!

Kura çekimi 12 Temmuz'da gerçekleşecek olan Ispartakule Evleri'nde 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

marmaraya biniş ücreti Haberi

marmaraya biniş ücreti


Marmaray bilet fiyatları!


Marmaray projesi, elektrik enerjisi kullanılarak çevreyi kirletmeyen yüksek kapasiteli bir demiryolu altyapı projesi olarak hayata geçiriliyor. Marmaray, İstanbul'a çağdaş bir kent yaşamı ve ulaşım imkanı sunabilmek için tasarlandı. Marmaray ayrıca İstanbul'un doğal tarihi özelliklerinin de korunmasını amaçlıyor. 


Marmaray, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasını denizin altından tünelle birbirine bağlıyor. Marmaray boğaz geçişinde çift hat olarak, Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yer altına giriyor, yeni yeraltı istasyonları ile Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerliyor, boğazın altından geçerek yeraltından Üsküdar'dan geçiyor ve Ayrılıkçeşme'de tekrar yüzeye çıkarak Söğütlüçeşme'ye ulaşıyor. Marmaray'ın bu anlattığımız yolculuk uzunluğu 13,5 kilometre olarak belirtiliyor. 


Marmaray bilet fiyatları!


Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL civarında olarak belirlendi. Diğer sistemlerden aktarmalı gelenler ise 1.40 TL verecek. Ayrıca İstanbulkart, Marmaray'da da...