02 / 05 / 2024

Marmarayın açılışı saati

Marmarayın açılışı saati

İki kıtayı birleştirecek Marmaray' a dünya da büyük ilgi gösteriyor. Açılışta iki ülkeden başbakan, 8 ülkeden 9 bakan ve 4 ülkeden de müsteşar yer alacak...

Gebze-Halkalı demir yolu hattı bugün açılıyor!

İstanbul'da günde 1.2 milyon yolcu taşıması beklenen banliyö treni hattı bugün açılıyor. Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için son hazırlıklar tamamlandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın açılıyor!

Türkiye’nin gurur köprüsü, yarın açılıyor. Dünyada ilklere imza atan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde açılış öncesi son rötuşlar yapılıyor.

Samsun Gar-Tekkeköy raylı sistem hattı yarın açılıyor!

Samsun’da, Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik ilave hat ile raylı sistem 30 kilometreye çıkacak ve vatandaşlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Tekkeköy ilçesine trenle gitme imkanına kavuşacak. Yeni güzergahın açılışı yarın gerçekleşecek.

Bayburt Şehir Parkı'nın açılışı yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Bayburt'u ziyaret etti. Ağbal'ın ziyareti sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yenilenen Bayburt Şehir Parkı'nın açılışı yapıldı.

Eden Beach, 7800 Çeşme'de bugün açılıyor!

Eden Beach & Bar & Dinner, Tatil deneyimini Çeşme’nin en güzel koylarından Boyalık Koyu Plajı’nda kişiye özel hizmet anlayışı ve ayrıcalıklarla sunan 7800 Çeşme'de bugün açılıyor.

Ankara Osmanlı Pazarı bugün açılıyor!

Yandıktan sonra yeniden yapılan Osmanlı Pazarı’nın açılışını bugün yapacak olan Başbakan Yıldırım bir de müjde verdi: Ankara-İzmir arası 2019 yılında YHT ile 3.5 saate inecek

Gotthard Base Tüneli bugün açılıyor!

Rönesans İnşaat tarafından tamamlanan dünyanın en uzun ve en derin tüneli Gotthard Base bugün açılıyor. Zürih'ten Milano'ya gidişi 1 saat kısaltarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek olan tünelin maliyeti 16 milyar Avro.

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor!

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor. İsviçre’deki tünel Alp Dağları’nın altından kazıldı ve Avrupa’nın farklı ülkelerine İsviçre’den geçişi kolaylaştıracak proje kabul ediliyor.

Ümraniye Modern East AVM bugün açılıyor!

200 milyon euroluk yatırımla Ümraniye’de hayata geçirilen Modern East Alışveriş Merkezi bugün açılıyor. 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM’nin ikinci fazı bittiğinde bu rakam 90 bine çıkacak. AVM’de 2 bin 900 kişiye istihdam sağlanacak

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Beko İzmir'de 4 mağazanın açılışını yaptı!

Beko Seferihisar, Çeşme, Altındağ ve Hatay İnönü Caddesi’nde olmak üzere 4 mağazanın açılışını yapıldı. Avrupa pazarında son 7 yılda payını artıran Beko, solo beyaz eşya pazarında lider konumda bulunuyor.

Malatya'da 8 dev yatırımın açılışı 7 Mayıs'ta yapılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımların açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı, belirtilerek bu yatırımların hangileri olduğu duyuruldu.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Marmarayın açılışı saati Haberi

Marmarayın açılışı saati

İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştirecek 153 yıllık hayal, bugün gerçek oluyor. Asrın projesi Marmaray, Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü olan bugün düzenlenecek törenle hizmete alınıyor. Marmaray'ın açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Victor Ponta yapacak. Ayrıca 8 ülkeden 9 bakan da açılışta bulunacak. İstanbul Boğazı'ndan geçmesi öngörülen demiryolu tüneli, ilk kez 1860'ta, Sultan Abdülmecid döneminde gündeme geldi. Bu projeyle ilgili bazı taslak çalışmaları da yapıldı ancak sonuçsuz kaldı. Aradan onlarca yıl geçip 1980'li yıllara gelindiğinde İstanbul Boğazı'nın altından geçen bir demiryolu toplu ulaşım bağlantısı yeniden dillendirilmeye başlandı. 1987'de ilk geniş kapsamlı fizibilite etüdü gerçekleştirildi ve raporlandı. Yapılan çalışmayla, projenin teknik olarak uygulanabilir ve maliyet açısından verimli olduğu tespit edildi. 


2004'TE...