05 / 05 / 2024

marmarayın üsküdardaki açılış töreni

marmarayın üsküdardaki açılış töreni

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan ve asrın projesi olarak değerlendirilen Marmaray’ın açılışı için vatandaşlar Üsküdar meydanındaki tören alanına akın etti. Çok heyecanlı olduklarını ifade edenler, Marmaray'ın üstüne bir proje daha olmadığını söyledi..

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Açlık sınırı Mayıs ayında 10 bin 72 TL oldu! BİSAM tek tek açıkladı!

BİSAM, Mayıs 2023 dönemi için dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gerekli olan harcama tutarını ifade eden açlık sınırını 10 bin 72 TL, yoksulluk sınırını ise 34 bin 838 TL şeklinde hesapladı. 

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı 17 Nisan'da açılıyor! 

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Nisan Pazartesi günü resmen hizmete açılıyor. 

IMF ve BM’de Türkiye’de açlık tablosu 14,8 milyon kişi yetersiz besleniyor

IMF uzmanları savaşın küresel açlık dalgasına neden olabileceği uyarısında bulunurken hazırlanan raporda Türkiye detayı dikkat çekti. IMF ve Birleşmiş Milletler birlikteliğinde hazırlanan raporda Türkiye’de açlığın arttığının altı çizilirken durumun ilerleyen dönemde daha da kötüleşebileceği belirti

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu açılıyor!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Metro hattının Olimpiyat Başakşehir ve Kirazlı istasyonları açılışa hazırlanıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra hizmete açılıyor.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır!

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın online olarak açılışı yapacağı hastane, bu ay içerisinde hizmet verecek.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün tam kapasite açılıyor!

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da açılmıştı. 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip hastane bugün tam kapasiteli olarak hizmete açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın açılışı ertelendi!

Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Nurtepe İstasyonu'nda inceleme yaptı. İmamoğlu, hattın 19 Mayıs'ta hizmete alınmasını hedeflediklerini ancak koronavirüs salgını süreciyle açılışın ertelendiğini açıkladı...

Mal paylaşımında geriye dönük dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Dedemin vefatı üzerine babam amcam ve üç kız kardeşi mal paylaşımı yapmış. Kız kardeşlerin çocukları hak talebinde bulunarak geriye dönük dava açacaklarını söylediler. Geriye dönük yaptırım olur mu?' sorusunu yanıtladı

Nevbahar Üsküdar'ın lansmanı 30 Eylül'de!

Kalyon Grup tarafından Üsküdar'da inşa edilen Nevbahar Üsküdar'ın lansmanı 30 Eylül'de gerçekleştirilecek. Projenin inşaat çalışmaları devam ediyor...

marmarayın üsküdardaki açılış töreni Haberi

marmarayın üsküdardaki açılış töreni


Çok heyecanlı olduklarını ifade eden vatandaşlar, Marmaray’ın üstüne proje olmadığını söyledi. Marmaray, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Marmaray’ın açılışına saatler kalırken, Kasımpaşalı taraftarlar davul-zurna çalarak istasyona yanaştı. Taraftarlar üst taramasının ardından alana alınırken, diğer vatandaşlar da tören alanına akın etti.Asrın projesi olduğunu ifade eden Rüştü Akhan, “Bu projenin üstüne proje yok. Sabah erkenden geldik. Heyecan dorukta açılışı bekliyoruz. Karşıya 4 dakikada nasıl geçeceğiz onu bekliyoruz” dedi.Başka bir vatandaş ise, “Bizler için yapılan bir şey. heyecanlıyız bekliyorum, Başbakan nerede ben oradayım. Sadece reklamlarını gördüm kendisini görmedim” diye konuştu.Hollanda’da yaşadığını ifade eden Halil İbrahim Tabur adlı vatandaş da böyle projenin görülmediğini söyledi. Tabur, “Böyle proje hiç görülmemiş, 40 senedir Hollanda’dayım. Türkiye çağ atladı, her şeyimiz...