04 / 05 / 2024

marmaris tarihi kilise

marmaris tarihi kilise

Marmaris'te, Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalle statüsüne geçen köylerden Orhaniye'de vatandandaşlar, hazırlanan imar planına göre bölgedeki marinada bulunan tarihi kilisenin turizm, bahçe duvarının ise arkeolojik sit alanı belirlendiğini öne sürdü

16 milyonluk tarihi kilise satışa çıktı! Emlak danışmanı açıkladı! Satılmasında engel yok!

Sivas’ın Hafik ilçesinde 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi,  16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı.

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa katliamı nedeniyle ailesini yitiren Fata Orloviç, evinin bahçesindeki kaçak kiliseye karşı açtığı davayı kazandı. Tartışmalı kilisenin yıkılacağı ortaya çıktı.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Notre Dame'nin yeniden inşası için bağış yağdı!

Yanan Paris’teki Notre Dame Kilisesi'nin yeniden inşa edilmesi için Fransa’nın zenginlerinden bağış yağdı. 856 yıllık geçmişi olan,1403 yılında inşaatı bitmiş tarihi kilise için firmalar yarışa girdi.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Marmaris KİPA AVM satışa çıktı!

Muğla Marmaris'de bulunan KİPA AVM satışa çıktı. Toplam, 13 bin 26 metrekare büyüklüğündeki AVM için son teklif verme tarihi 9 Ağustos Perşembe günü.

1800 yıllık Ortodoks Kilisesi yıkılmak üzere!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Marmaris'teki Cennet Koyu'nda izinsiz yapı çalışmaları başlatıldı!

Marmaris İlçesi yakınlarındaki Taşlıca Mahallesi, Asardibi Mevkisi'ndeki sadece denizden ulaşımın olduğu, tarihi kalıntıların da bulunduğu 1'inci derece doğal SİT alanı cennet koya, izinsiz olarak yol açılıp, yapılar için çalışma yapıldığı belirlendi.

marmaris tarihi kilise Haberi

marmaris tarihi kilise

Marmaris'in Orhaniye Mahallesi'nde yeni imar planına göre marinadaki tarihi kilisenin turizm, bahçe duvarının ise arkeolojik sit alanı gösterildiğini iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.


Orhaniye Mahallesi muhtarı Cem Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası kapsamında Marmaris'in köylerinin statüsünün mahalleye dönüştüğünü söyledi. Bu mahallelerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 1/25 binlik imar planları hazırlandığına işaret eden Dinç, itiraz süresinin bitmesine kısa bir süre kala ellerine ulaşan planda haksız uygulamalar yapıldığını öne sürdü.


Planda doğal karakteri korunması gerektiği belirtilen yerlerin yaşam alanları olduğunu ifade eden Dinç, "Alanlar içinde 40 yıllık işletmeler, hala insanların yaşadığı evler bulunuyor. Neye dayanılarak bu yerlerin doğal karakterinin korunması gerektiğinin belirlendiğini merak ediyoruz" dedi.


Bir başka karşı çıktıkları konunun ise sit alanlarının tespiti olduğunu...