04 / 05 / 2024

Marmaris turistik imar planı

Marmaris turistik imar planı

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Marmaris'te kaçak olduğu belirlenen 3 ev yıkıldı!

Muğla Marmaris'in turistik Söğüt Mahallesi'nde, kaçak olduğu belirlenen 1'i ahşap, 2'si de betonarme olmak üzere 3 evin yıkımı gerçekleştirildi...

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

Katar Şeyhi'nin Marmaris'teki oteli kaderine terk edildi!

Marmaris turistik İçmeler Mahallesi'nde bulunan, Katar Kraliyet Ailesine ait 5 yıldızlı otel, istenildiği iddia edilen yıllık yaklaşık 1 milyon dolar kira bedeli nedeniyle talipli çıkmayınca kaderine terk edildi. Turizmciler bölge için otelin bir an önce turizme kazandırılmasını istiyor.

Antalya Adrasan'a imar müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turistik Adrasan Mahallesi'ne ilişkin yeni imar planını onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiklerini açıkladı.

Sagradia Familia'ya 136 yıl sonra imar izni!

İspanya'nın en turistik yapılarından olan ve inşaatına 136 yıl önce başlanılan Sagradia Familia'ya imar izni verildi. Sagradia Familia kilisesi için Barcelona Belediyesi'ne 35 milyon euroluk ödeme yapılacak.

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.

Muğla Marmaris'teki kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla Marmaris'te Turistik İçmeler Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen büfeler belediye ekiplerinin çalışmalarıyla yıkıldı.

Marmaris Bozburun'da yeni yollar açılıyor!

Marmaris Belediyesi, Bozburun Mahallesi sınırlarında imar planında yol olarak gözüken yerlerde yol açma çalışmasına başladı. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

Marmaris turistik imar planı Haberi

Marmaris turistik imar planı

Marmaris İçmeler Mahallesi'nde yapılacak projeler hakkında bilgi veren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar vatandaşlarla bir araya geldi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Ali Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü eski imar planına göre yapılmış olan bu beş katlı tesislerin, yeni imar planının üç kata düşmüş olması sebebiyle yaşanan mağduruyetin de giderilmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti. 

Acar, "Yeni hazırlamış olduğumuz İçmelerin bütüncül imar planı tadilatıyla ilgili çalışmamızın en önemli noktalarından birisi bu. Beş kat tesisini yapmış olan mal sahiplerinin artık üç kata göre hareket etme zorunluluğunu ortadan kaldıran plan çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kayabal Caddesi ve Kenan Evren Bulvarını kapsayacak yeni projeyi anlatan Acar deniz kenarında yer alacak çay bahçesinin de müjdesini verdi.


Marmaris Belediye...