28 / 04 / 2024

Marmaris turizm sorunları konuşuldu

Marmaris turizm sorunları konuşuldu

MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (FBDER) Başkanı Ümit Kızıl ile Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) Başkanı Mustafa Demirer, Elegance Otel’de bir araya geldi. T

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Ali Ağaoğlu yeni turizm şirketi kurdu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni şirket kurdu. Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 55 milyon 385 bin 418 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Marmaris Çiftlik Ada Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 55 milyon 385 bin 418 TL sermaye bedeli ile Ali İbrahim Ağaoğlu tarafından kuruldu.

Royal Marmaris Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Marmaris Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Onur Berberoğlu ve Maxımılıan Lange ortaklığında kuruldu.

Marmaris'in ilk termal tesisi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güney Ege'nin turizm merkezi olan Marmaris'in ilk termal tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

Trabzon Uzungöl'ün imar sorunları çözüm bekliyor!

TRABZON’un Çaykara İlçesi'ndeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de basın mensuplarına iftar yemeği verildi. Yemek sonrasında bölgenin imar durumu, trafik, elektrik ve gölün temizliği gibi sorunlar dile getirildi, sağlık polikliniği açılması istendi

Edirne Keşan'daki tarihi kaleye ilişkin sorunlar mecliste!

Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan bir tarihi kaleye ilişkin güvenlik sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Bircan, sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a yöneltti..

Muğla turizm alanlarının özelleştirilmesine ilişkin sorunlar Mecliste!

Muğla'da turizm alanlarının özel şirketlere ihale yoluyla devredilmesinin meydana getireceği sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu..

Marmaris'te turistlik işletmelerin yüzde 70'i satılığa çıkarıldı!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, Marmaris'te turizm sezonunun kötü gidişi nedeniyle turistlik işletmelerin yüzde 70'inin satılığa çıkarıldığını ancak turistlik otellere alıcı talebinin çok az olduğunu açıkladı.

Marmaris turizm sorunları konuşuldu Haberi

Marmaris turizm sorunları konuşuldu

Marmaris Kat Hizmetleri eğitim Derneği (MAHED) Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (FBDER) Başkanı Ümit Kızıl ile Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) Başkanı Mustafa Demirer, Elegance Otel’de bir araya geldi. Turizmde çalışanların sorunlarının da dile getirildiği buluşmada; sektördeki kan kaybının nedenleri, personel ve istihdam sorunları, gündemdeki turizmi etkileyen konular görüşüldü.


MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, "Marmaris turizmine katkıda bulunmak için turizmle iç içe olan üç dernek başkanı olarak bir araya gelerek turizmin sorunları ve dernekleşme çalışmaları hakkında bilgi ve görüşlerimizi ortaya koyduk. Öne çıkan turizmdeki sorunları irdeledik. Sık sık bir araya gelip gündemi tartışmaya ve çözüm birliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Çamlar, "Her geçen gün ’housekeepıng’ (kat hizmetleri) mesleğine verdiğimiz eğitim...