02 / 05 / 2024

martta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek

martta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

İş GYO 2021 yılı için değerleme şirketini seçti!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan gayrimenkuller ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak kuruluşları seçti. 

Mirasçının borçları için miras kalan mallar haciz edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti, gayrimenkuller kaldı. Bir kardeşimiz mirası reddetti, daha ret işlemi tamamlanmadan bazı alacaklılar payına haciz tatbik etti. İptalin kaldırılması için mahkemelere başvuru süresi doluyor. Süre dolduğunda hâlâ haciz etkisi sürer mi?' sorusunu yanıtladı.

Kira vergisi kimler için yüzde 10'a düştü?

Koronavirüs salgınının etkisini azaltmak amacıyla kira vergisi stopaj (kesinti) oranları da yüzde 20'den yüzde 10'a indirildi. Ama konut olarak kullanılan gayrimenkuller için değil. Salgından etkilenen kurumların kiraladıkları iş yerleri için yaptığı vergi kesintisi oranı yarıya düştü...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son tarih bugün olarak belirlendi.

İkinci el konutlar için değerleme raporu zorunlu oluyor!

Şu anda sadece krediyle satışlar ve yabancıya satılan gayrimenkuller için değerleme raporu talep ediliyor. Ancak önümüzdeki günlerde tüm ikinci el konutlar için değerleme zorunlu olacak.

Emlak vergisi yapılandırması için bugün son gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğinde Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergiyi konut, işyeri, arsa ve arazi sahipleri ödüyor.

Ankara-Niğde Otoyolu için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara-Niğde Otoyolu Projesi için 5 ilde bazı gayrimenkuller Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak...

Galatasaray yönetim kurulu gayrimenkuller için istediği yetkileri alamadı!

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulu için Galatasaray Adası, Mecidiyeköy'deki arsa ve Beyoğlu'ndaki bina üzerinde istenen yetkiler alınamadı.

Mustafa Cengiz, gayrimenkuller için genel kuruldan yetki istiyor!

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısı başladı. Toplantıda Mustafa Cengiz, gayrimenkuller için genel kuruldan yetki istiyor...

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Gayrimenkuller için yeniden değerleme imkanı!

25 Mayıs'ta yayınlanan 7144 sayılı yasasın 5. maddesi kapsamında aktife kayıtlı gayrimenkuller için "yeniden değerleme" imkanı getirildi. Buna göre isteyen mükellefler gayrimenkullerini bazı şartlar dahilinde yeniden değerlemeye tabi tutabilecekler...

martta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek Haberi

martta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Bu vergiler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira ve gelir vergisi gibi vergiler bulunuyor.


Peki, bunlardan hangisini tüm gayrimenkul sahipleri öder? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olur? Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?


Gayrimenkul vergileri 2016


1. Emlak vergisi: Emlak vergisi 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiden bitek muafiyet koşullarını taşıyan tek mesken sahipleri muaf olabiliyor.


Muaf olanlar dışındaki her gayrimenkul sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Verginin ilk ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım'da ödeniyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Anlaşmalı bankalar aracılığı ile de vergi ödenebiliyor.


2....