28 / 04 / 2024

MASAK kimlik tespiti YÖNETMELİK

MASAK kimlik tespiti YÖNETMELİK

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren haber bugün geldi. Nakit çekimi 500 lirayı, harcaması ise 1.250 lirayı geçmeyen kartlar için kimlik tespiti ve bilgi verme şartı kalktı...

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

MASAK Genel Tebliği’ne geçici süre ile bir madde eklendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) deprem felaketinin yaşandığı 10 kentte bankaların depremzedelere yönelik kimlik tespiti işlemlerinde esneklik getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, maaş ödemelerinde sorun yaşanmaması için kimlik

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) bazı ödeme işlemlerindeki parasal tutarları yeniden belirledi. Buna göre kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarların, ihtiyaca yönelik olarak artırıldığı. duyuruldu.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kripto parayla ilgili yeni kararname! Kimlik tespiti yapılacak!

Kripto para piyasasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, belli bir tutar üzerindeki işlemlerde kimlik tespiti yapılacak.

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! İşte yeni sistem!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tarafından açıklama geldi. Açıklamaya göre bankalar artık uzaktan kimlik tespiti yaparak mobil cihazlar ve bilgisayarlar aracılığı ile müşteri kabul edebilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Mayıs'ta başlıyor!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren haber bugün geldi. Nakit çekimi 500 lirayı, harcaması ise 1.250 lirayı geçmeyen kartlar için kimlik tespiti ve bilgi verme şartı kalktı...

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! Artık bankaya gitmenize gerek yok!

Bankacılıkta uzaktan müşteri olma düzenlemesinin hayata geçirilmesi ile ıslak imza gerekmeden dijital ortamda hesap açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gidilmeden müşteri kaydı oluşturulabilecek.

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor!

BDDK'nın hazırladığı düzenleme yürürlüğe girdikten sonra uzaktan kimlik tespiti mümkün hale gelecek. Yeni dönemde uzaktan kimlik doğrulamasıyla hem müşteri olunabilecek hem de mevcut müşteriler bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Tapu malikinin tespiti davası!

Tapu belgesinde yapılan yanlışlar, Tapu Sicil Müdürlüğü'ne açılacak bir dava ile düzeltilebiliyor. Tapu malikinin tespiti davası için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesine başvurulması gerekiyor...

Müşterek arazide yer tespiti!

Müşterek mülkiyette kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. Peki, müşterek tapulu arazi üzerinde yer tespiti yapılabilir mi? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve kanun yönetmelikleri gereğince, risk tespiti Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

İzmir Kültürpark yeni bir kimlik kazanacak!

Fuarın Gaziemir’e taşınmasından sonra Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla bir toplantı düzenleyerek görüş ve önerilerini aldı.

Kooperatiflerde şerefiye tespiti!

Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?

MASAK kimlik tespiti YÖNETMELİK Haberi

MASAK kimlik tespiti YÖNETMELİK

Hazine ve Maliye Bakanlığı suç gelirlerinin aklanması başta olmak üzere şüpheli işlemlerle mücadele kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu tebliği ve bazı yönetmeliklerde değişikliğe gitti. Ön ödemeli kartlar, emeklilik ve hayat sigortası sözleşmeleri ile elektronik para işlemlerinde kimlik tespit sınırları değişti.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bankalar, yıllık nakit çekim tutarı 500 lirayı, aylık harcama tutarı ve her durumda bakiyesi 1.250 lirayı aşmayan, fon transferi amacıyla kullanılmayan, sadece mal ve hizmet alımında kullanılan ön ödemeli kartlarda kimlik tespiti yapmayacak, MASAK'a herhangi bir bilgi aktarmayacak. Bu sınırın aşılması durumunda müşterilerin ön ödemeli kredi kartı olanların bilgileri alınacak, şüpheli durumlar kurula bildirilecek.

1 MAYIS'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Düzenlemeler 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Tebliğe göre riskli olarak değerlendirilen işlemlerde yükümlüler, basitleştirilmiş tedbir uygulamasından yararlanamayacak.

TEYİT...