19 / 05 / 2024

Mavi Bayrak nasıl alınır

Mavi Bayrak nasıl alınır

Türkiye,397 Mavi Bayraklı plajı ile dünya üçüncüsü konumunda. Bir plaj, Mavi Bayrak sahibi olabilmek için 33 tane kriteri yerine getirmek zorunda. Birçok belde ise, bu 33 kriterden biri olan arıtma tesisine sahip olma noktasında sorun yaşıyor.

Mavi Bayrak almak isteyen beldelerin en büyük sorunu arıtma tesisi!

Türkiye,397 Mavi Bayraklı plajı ile dünya üçüncüsü konumunda. Bir plaj, Mavi Bayrak sahibi olabilmek için 33 tane kriteri yerine getirmek zorunda. Birçok belde ise, bu 33 kriterden biri olan arıtma tesisine sahip olma noktasında sorun yaşıyor.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak? Elinde dolar ve altın olanlar için kritik uyarı geldi! 

Piyasaların merakla beklediği Aralık ayı Merkez Bankası FED toplantısı için geri sayım başladı. Özellikle altın ve doları olanlar için kritik uyarı Ekonomist Belgin Maviş'ten geldi. Fed sonrası altın ve doların yönü nasıl olacak?

Van Gölü sahilleri mavi bayrak alacak!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Gölü sahillerinin "mavi bayrak" alması için Türkiye Çevre Eğitim Vakfına (TÜRÇEV) müracaat etti.

2001 yılında Haliç, 'mavi bayrak' alma statüsü kazanmış!

Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan Haliç'i temizleme çabaları 2001 yılında sonuç vermeye başlamış. Üç belediye başkanı eskiten Haliç, 500 milyon dolar harcamayla 'mavi bayrak' alma statüsü kazanmış.

Adana Yumurtalık Sahili Mavi Bayrak ödülü aldı!

Adana Valisi Mustafa Büyük, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası "Mavi Bayrak" çevre ödülüne, kentte ilk olarak Yumurtalık ilçesindeki sahilin layık görüldüğünü bildirdi.

Türkiye Mavi Bayrak sıralamasında dünya ikincisi oldu!

Plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye dünya ikincisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı"Tüm kıyılarımızda Mavi Bayrak dalgalanmasını sağlamak için bakanlık olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Mavi bayrak sayısı 397'ye yükseldi!

Denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını belirten Bakan Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

İğneada, Mavi Bayrak'a aday oldu!

Karadeniz kıyısında yaklaşık 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü, /engin doğası, adeta oksijen çadırından farksız havasını ve temizliğini uluslararası temiz deniz ve plaj ödülü Mavi Bayrak ile tescillemek istiyor

Antalya Kaş Marina mavi bayrak aldı!

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 2011 yılında hizmete açılan Kaş Setur- Makyol Marina, mavi bayrak almaya hak kazandı.Kaş Setur- Makyol Marina. dördüncü kez mavi bayrak verildi.

Kaş Marina mavi bayrak aldı!

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 2011 yılında hizmete açılan Kaş Setur- Makyol Marina, mavi bayrak almaya hak kazandı.Kaş Setur- Makyol Marina. dördüncü kez mavi bayrak verildi.

TÜRÇEV 2014 Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Didim'de gerçekleşti!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından gerekli çevresel standartları sağladığı belirlenen plaj, marina ve yatlara, bunun göstergesi olarak dağıtılan "mavi bayraklar törenle verildi. Ödül Töreni, -Marin Didim'in evsahipliğinde gerçekleşti...

Foça'daki yedi tesise mavi bayrak verildi!

Foça'da ilk mavi bayrağı 1998 yılında Hanedan Plajı 'nın aldığını belirten Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Foça'da mavi bayrak sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kızılağaç tatil beldesindeki 13 otel ve mavi bayrak verildi!

Avrupa ülkelerinde en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi.

Mavi Bayrak nasıl alınır Haberi

Mavi Bayrak nasıl alınır


Türkiye, bugün 397 Mavi Bayraklı plajı ile dünya üçüncüsü konumunda. Bir plaj, Mavi Bayrak sahibi olabilmek için 33 tane kriteri yerine getirmek zorunda. Birçok belde ise, bu 33 kriterden biri olan arıtma tesisine sahip olma noktasında sorun yaşıyor. Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ile Karadeniz ve Doğu Akdeniz illerinde bir çalışma yürüttüğünü belirterek, “Karadeniz illerinde ağırlıklı olarak arıtma tesisi olmayan yerler vardı. Yakın zamanda arıtma tesisi faaliyete geçmiş olan yerlerde Mavi Bayrak alabilecek olanların tespiti için bir çalışma yapıyoruz. Onları devreye sokmak istiyoruz” dedi. Bu çalışmayla bir potansiyel araştırması da yapıldığını dile getiren Cebbari, çalışmanın meyvelerinin önümüzdeki seneden itibaren alınmaya başlanacağını söyledi. 


2014 yılı itibariyle dünyada 70 ülkenin...