15 / 05 / 2024

meb yapı kılavuzu 2014

meb yapı kılavuzu 2014

Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı kılavuzu hazırladı. MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Yer kötü, yapı kötü, depremler durmayacak"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu tekrar tekrar  hatırlatarak bir konuya da temas eti.

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme resmen belli oldu! Bu durumlarda tazminat talep edebileceksiniz

Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil tamiriyle uğraşan esnafa yönelik meslek kılavuzu hazırladı. Buna göre; otomobil sahipleri araçlarının tamirinin gerektiği gibi yapılmadığını takdirde tazminat talep edebilecek.

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

MSB duyurdu! Astsubay alımları başlıyor...

Türk Silahlı Kuvvetleri astsubay alımı başvuruları bugün itibari ile başladı. MSB tarafından yayımlanan 2023 Yılı Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu ile başvuru detayları açıklandı. İşte, konuya ilişkin detaylar...

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

SGK 1392 sözleşmeli personel alıyor! SGK personel alımı tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM KPSS 2023/6 tercih kılavuzu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK), 1392 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Adayların merakla beklediği tercih süreci başladı. İşte ayrıntılar...

YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bugün belli oldu. Öğrenciler ise tercih kılavuzu ve tarihlerini merak ediyor. Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 1474 personel alımı yapılacak! Alım klavuzu resmen yayımlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  Devlet Memuru alımı için 28282 sayılı başvuru kılavuzu yayımladı. Klavuza göre toplamda 1474 personel alımı yapılacak! 

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği! 

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği geldi. Ege Yapı, kısa, orta ve uzun vadede konut kiralamak isteyen vatandaşlarla ev sahiplerini bir araya getiren Missafir'e yatırım gerçekleştirdi. 

Resmi Gazete'de yayımlandı! Binlerce personel alınacak

Sağlık Bakanlığı 2023 personel alımı başvuru kılavuzu adayların merak ettiği konular arasında. Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte tüm detaylar...

Millî Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı, 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda, ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, MEB personel alımı hakkında detaylı bilgi almak için branş dağılımı ve başvuru tarihleri gibi konulara odaklanmış durumda.

meb yapı kılavuzu 2014 Haberi

meb yapı kılavuzu 2014


Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı kılavuzu hazırladı.


Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'deki eğitim binalarının yarısının 25 yıl önceki tasarımlara göre yapıldığını vurguladı.


Okulların yeni ihtiyaçlara ve değişimlere cevap verecek hale getirilmesinin önemine değinen Avcı, yeni binaların herkesin erişebileceği akıllı binalar olmasını hedeflediklerini söyledi.


299 sayfalık kılavuzda, yeni okul binalarının tasarımı en ince ayrıntısına kadar hesaplandı.


Öncelikle yeni okullar renklere bürünecek.


Merpenler Gökkuşağı renginde olacak, birinci katta personel için ibadethane bulunacak.


Okulların yapılacağı yerlerde trafik sıkışıklığı hesaba katılacak ve bahçede otopark olacak.


Deprem riski göz önünde bulundurulacak ve arsanın yüzde 65'i yeşil alan olarak planlanacak.


Her türlü konforun göz önünde bulundurulacağı okullarda, ısı, havalandırma gibi unsurlara dikkat edilecek ve okul duvarları resimli olacak.


Kılavuzda...