29 / 04 / 2024

meb yönetmel

meb yönetmel

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde yeni açılacak okullarla ilgili değişikliğe gidildi. Okullarda mescit bulunması şartını getirildi.

MEB, deprem bölgesinde 22 bin derslik inşa edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, deprem sonrası zarar gören 12 bin 119 derslik sayısının, ek olarak yaklaşık 10 bin derslik daha inşa edilerek toplamda 22 bin derslik ile değiştirileceğini belirtti. Bu büyük projenin toplam maliyetinin 62,5 milyar gibi önemli bi

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

Müdür ve Müdür yardımcılığı Atama Sonuçları 2023 için beklenen açıklama yapıldı. Yönetici atama sonuçları açıklayan şehirler belli oldu. MEB yönetici atama sonuçları sorgulama ekranı ve atama kararlar neler?

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılını 11 Eylül'de başlatmayı planlıyor. Bu öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programı düzenlendi ve ilk ders zili bu program çerçevesinde çaldı. Peki, 2024'te okullar ne zaman kapan

MEB resmen açıkladı! O sınavlar için ücret alınmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Görevde Yükselme Sınavı'na girecek kişilerden sınav ücreti alınmayacağını belirtti.

MEB'den öğrencilere son dakika müjdesi! Okullar 9 gün tatil olacak! Öğrenciler havalara uçacak!

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların tatili konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Yapılan resmi açıklamaya göre, okulların tatili 9 gün daha uzatıldı. Öğrenciler, MEB'in tatil kararıyla büyük bir sevinç yaşayacak.

MEB büyük müjdeyi duyurdu! 5 bin personel alınacak! İşte şartlar ve branş dağılımı!

MEB büyük müjdeyi verdi! Alım bekleyenler bu haberle havalara uçacak. İşte 5 bin personel alımına dair detaylar!

MEB ücretsiz kurs takvimini açıklandı! MEB kurs başvurusu nereden yapılır? İşte detaylar!

MEB, yarıyıl tatilinde açılacak ücretsiz kurs başvurularını 9 Ocak'ta başlatacağını açıkladı. İşte MEB kurs takvimi!

MEB'den son dakika açıklaması! 1250 liralık ödenek verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyonlarca öğretmeni ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek.

MEB, 81 ilde özel eğitim anaokulları kuracak!

MEB, bu yılın sonu itibarıyla 81 ilde, engeli olan çocuklar için özel eğitim anaokulları kuracak. Buna göre, 2020'nin sonuna kadar özel eğitim anaokulu olmayan 53 ilde de anaokulu açılacak.

MEB'den Doğa Koleji açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) Doğa Koleji ile ilgili yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Söz konusu eğitim kurutumunda yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır" ifadeleri

meb yönetmel Haberi

meb yönetmel

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle; yeni açılacak okullarda mescit bulunması şartını getirdi. 


Gazete Habertürk'ün haberine göre kadın ve erkek için ayrı olacak mescitte abdesthane de yer alacak. Mescitlerin doğal aydınlatmaya sahip olması şart koşulurken, bunun bodrum katlarına mescit yapılmaması anlamına geleceği belirtildi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan yönetmelikle düzenlenen esaslara göre, eğitim kurumları engelli öğrencilerin erişimine uygun olacak. Okul arsası bataklık, dere yatağı, heyelan bölgesinde olmayacak. Orta/yüksek gerilim hattı, baz istasyonu mesafe kısıtlamasının yer aldığı yönetmeliğe göre, okul arsaları, benzin istasyonlarına en az 50, eğlence yerlerine ise en az 100 metre uzaklıkta olacak.


İMAM HATİP İÇİN 5, ANADOLU LİSESİ İÇİN 10 BİN NÜFUS


Yönetmeliğe göre, Anadolu imam hatip lisesi açılabilmesi için; öğretim binasında...