04 / 05 / 2024

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı iptali

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı iptali

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

A'la Çamlıca 2'de yüzde 12 indirim fırsatı! Yeni proje!

A'la Çamlıca 2 projesinden konut sahibi olmak isteyenler lansman dönemine özel olarak sunulan yüzde 12 indirimden yararlanabiliyor. Yatay mimarisi ile dikkat çeken A'la Çamlıca 2'nin teslimlerinin 2025 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor...

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Yüksekdağ Çamlıca'da yüzde 50 peşin 6 ay vade fırsatı!

Yüksekdağ Çamlıca projesinde yüzde 50 peşin 6 ay vade fırsatıyla konut sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Yüksekdağ Çamlıca'da konut fiyatları ne kadar? 

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Yüksekdağ Çamlıca'da 45 milyon TL'ye 4,5+1! Ekim'de teslim!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen  Yüksekdağ Çamlıca'da fiyatlar 45 milyon TL'den başlıyor. Projenin teslimlerinin bu yılın Ekim ayında yapılması planlanıyor. 

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Büyük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca Plan Bölgesindeki Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattını, 28 Ekim 2020'de hizmete sundu. Yoğun olarak kullanılmaya başlayan hattın Mecidiyeköy istasyonu 7 Nisan'da bakım onarım çalışmaları sebebiyle işletmeye kapatıldı.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Üsküdar Yüksekdağ Çamlıca projesi!

Üsküdar Yüksekdağ Çamlıca projesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte ön talep toplanan Üsküdar Yüksekdağ Çamlıca projesiyle ilgili merak edilen detaylar...

Yüksekdağ Çamlıca fiyat listesi 2021!

Yüksekdağ Çamlıca fiyat listesi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte Yüksekdağ Çamlıca fiyat listesi 2021 ve proje detayları...

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı iptali Haberi

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı iptali

Aylardır konuşulan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Proje Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çamlıca'da yaptırdığı camiye yolcu taşıyacaktı. 10 kilometre hat üzerinde 6 istasyondan oluşan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2016 bütçe programına da giren teleferik projesinin iptaline ilişkin teklif 21 Temmuz günü İBB Meclisi'nde görüşüldü. Oylanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca arasındaki teleferik güzergahında farklı ulaşım alternatiflerinin çalışıldığı bu yüzden teleferik projesinden vazgeçildiği belirtildi. Komisyon, projenin iptalini kamu yararı taşıdığı için uygun buldu. İptal kararı mecliste CHP ve AKP'lilerin oyları ile kabul edildi.


KAMU ZARARA UĞRATILDI


CHP Grup Sözcüzü Tonguç Çoban, projenin çok tartışma yarattığını parti olarak hayata geçirilmesinin imkansız olduğunu söylediklerini hatırlattı. Çoban, “Bu proje üzerinde seçimlerde vatandaştan oy toplandı. Gerçekleşemeyince iptal edildi.


Projenin hazırlanması için İBB belli bir kaynak aktardı. Şimdi...