18 / 05 / 2024

medeni kanun Resmi tasfiye

medeni kanun Resmi tasfiye

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Buna göre resmi tasfiye nedir? Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye nasıl olur?

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

Kentsel dönüşüm kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Memur maaşı ve emekli aylıklarında son dakika gelişmesi! Kanun resmen yayımlandı! 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak!

Memur maaşı ve emekli aylıklarını arttıran düzenlemeyi içeren Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak!

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Bedelli askerlik affı Resmi Gazete'de yayımlandı! 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

"Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayanlar da artık bedelli askerlikten yararlanabilecek. İşte detaylar...

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete'de!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler yapan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomiye ilişkin 'torba kanun' Resmi Gazete'de!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı. 

Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik!

Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik Resmi Gazete'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

medeni kanun Resmi tasfiye Haberi

medeni kanun Resmi tasfiye

Resmi tasfiye nedir?

Tüzel kişinin malvarlığının tasfiyesi, kanunda ve kuruluş belgesinde aksine hüküm bulunmadıkça, terekenin resmî tasfiyesine ilişkin hükümlere göre yapılıyor. 


Resmi tasfiye koşulları..

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor.


Resmi tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar.


Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye..

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler.


Yönetim

Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılır....