29 / 04 / 2024

Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi başvuru tarihleri

Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi başvuru tarihleri

Basın İlan Kurumu (BİK)'nun Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile başlattığı "Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi" başladı.

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar? Banka banka güncel faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları vatandaşları şaşırttı. Buna göre, 3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar oldu. En az 10 milyon lira geri ödemesi var.

2 sene önce 3 bin TL olan konut kredisinin taksiti, bugün 75 bin TL'den çok!

Yeni ev alacakların krediye erişimi gittikçe zorlaşıyor. Son rakamlara göre, bankaların konut kredisi faizleri yüzde 5'i aşmış durumda. Finans analisti Profesör Türkmen isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu  değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

Altın 1.950'den 2 bin 500'e çıkarken, konut yerinde saydı!

Konuta yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceği ile ilgili araştırmalar yaparken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut piyasası ile ilgili paylaşım yaparak, "Altın 1.950'den 2 bin 500'e çıkarken, konut yerinde saydı" ifadelerini kullandı.

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Polat Holding'in Macaristan’daki Gayrimenkul Geliştirme şirketi olan Polat Hungary tarafından hayata geçirilen Duna Pearl ''Yılın Konut Geliştirme” projesi seçildi.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

500 bin TL'lik konutunu satıp borsaya yatıranın şimdi 605 bin TL parası var! Bu yıl konut mu kazandırır, borsa mı?

2024 yılında hangi yatırım aracının zirvede olacağı merakla araştırılıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut ve borsa yatırımını karşılaştırdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi başvuru tarihleri Haberi

Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi başvuru tarihleri

TOKİ mülkiyetindeki Küçükçekmece ilçesi, Kayaşehir Mevkii 19. Bölge'de yer alan arsalar üzerinde inşa ettirilecek konutlardan 300 adedi İstanbul'da çalışan medya mensupları için tahsis edildi.


BİK, İstanbullu gazetecilerden talep toplamaya başladı. Başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar sürecek. Yapılacak kura çekiminin ardından belirlenen 300 adet konuta ait hak sahipleri listesi ise 07 Haziran 2013 tarihine kadar TOKİ'ye bildirilecek. 


TOKİ ise 12 Haziran 2013 – 19 Haziran 2013 tarihleride, hak sahipleri ile "Gayrimenkul Satış Sözleşmesi" imzalayacak. Aylık taksitler ve borç bakiyesi, sözleşme imzalanmasını takip eden ay başlayacak. 


"TOKİ’den yeni kontenjanlar alacağız"


BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, yaptığı açıklamada, medya mensuplarının konut sıkıntısı sona erene kadar TOKİ'nin yeni projelerinde kontenjan ayırmaya devam edeceğini söyledi.


İstanbul'da yaklaşık 5.000 medya mensubunun konut sıkıntısı çektiğini belirten Atalay, "TOKİ ilk...