02 / 05 / 2024

Mega projelerde canlılık

Mega projelerde canlılık

Demokratik katılım ve denetim süreçlerine uyulmadan yapılan mega projeler, pek çok açıdan risk taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ümit Şahin, mega projelerin kısa vadede bir canlanma getireceği ancak bunun sürdürülebilir olmayacağı kanaatinde.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi kura çekimi canlı izlenecek mi? Kura çekimi izleme linki var mı?

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımında geri sayım sürerken, 25 Nisan Salı günü gerçekleşecek olan kura çekimi ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi kura çekimi canlı izlenecek mi? İşte detaylar...

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli yapıldı!

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Beykoz'daki satılık yalılar sahiplerini bekliyor!

İstanbul'un sahil bölgelerinden Beykoz'da yalı piyasasında canlılık yaşanıyor. Bu sene 85 satılık yalı ilanı bulunuyor. Yalıların fiyatı 3 milyon TL'den başlıyor.

AVM ve karma projelerde sağlık klinikleri yapılmalı!

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, 'AVM ve karma projelerde sağlık birimlerinin açılması' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, GYODER'in Yatırım Ortamının İyileştirilmesi başlığıyla düzenlenen toplantısında konuştu. Yetgin, "Sektörümüzün önü açık ve önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir kentlere odaklanmamız gerekiyor" dedi...

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

Cahit Turhan: 2019 mega projeler yılı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2019’un mega projeler yılı olacağını söyledi. Turhan, Kanal İstanbul, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi projeleri 2019'da başlatacaklarını açıkladı.

Pendik Aydos Land satılık!

MS Mega Yapı imzasıyla hayata geçirilen Aydos Land projesi İstanbul'un Pendik ilçesinde inşa ediliyor. Pendik Aydos Land satılık daire fiyatları 224 bin TL'den başlıyor...

İnşaat sektöründe canlılık devam ediyor!

2017 yılında ilk el-yeni olarak 660 bin konut satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında yapı kullanma izini alan daire sayısı ise 820 bin olarak kaydedildi. Tüm bu veriler ışığında inşaat sektöründe canlılığın sürdüğünü söylemek münkün. 

Aydos Land Pendik satılık daire!

Ms Mega Yapı imzasıyla hayata geçirilen Aydos Land projesi 600 konut ve 35 ticari üniteden meydana geliyor. Aydos Land Pendik satılık daire fiyatları 178 bin TL'den başlıyor.

Gayrimenkul sertifikası mega projelerde de kullanılacak!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası için 29-31 Mart’ta talep toplanacak. Küçük ve kurumsal yatırımcıların gayrimenkul sertifikasını beklediğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.

Mega projelerde canlılık Haberi

Mega projelerde canlılık

Büyümeyi tüm insanlığın tutunması gereken bir can simidi olarak kabul ettiren kapitalist-liberal ekonomi modelinde son senelerde keşfedilen bir kavram ‘mega projeler’. Avrupa’da tartışılan bu tür yatırımlar için “Unneccessary imposed mega projects” yani “Dayatılmış lüzumsuz mega projeler” tanımı kullanılıyor. Özellikle, gelişmekte olan memleketlerde siyasetçiler, mega projeleri gündeme getirerek kendi halklarından oy toplamayı başarıyor. Parayı tek değer olarak kabul etmeyen iktisatçılar ise daha kaliteli bir yaşam için ideal olan yaklaşımın mikro projelerle, daha az enerji ve ileri teknolojinin kullanıldığı bir ekonomi oluşturmaktan geçtiğini söylüyor. Üçüncü köprü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul’un başını çektiği bir dizi proje ile kendini gösteren mega projeler, Türkiye ile aynı ekonomik ligde olan ülkelerde yaygın. Brezilya’da 75, Meksika’da 300 milyar dolarlık benzer proje paketleri halen uygulamada.


‘MEGA PROJELER SÜRDÜRÜLEBİLİR...